Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

SP Rusija: Southgate zabavlja ljude na Crvenom trgu, čeka se navijačka zastava

Kako se približava početak utakmice, tako i u središtu grada raste atmosfera. "Engleska ili Hrvatska ? Vi se šalite, ha ha. Prije ću navijati za Brazil, nego za Englesku," kazao nam je mladić iz Cordobe.

Objavljeno 11.07.2018
Antonela Verković

Bilo bi šteta doći u Rusiju, a ne vidjeti Moskvu, kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić. No, sumnjamo kako je Dalić mislio na obilazak znamenitosti glavnog grada najveće države na svijetu, već zbog činjenice da se u Moskvi igraju polufinale i finale svjetskog prvenstva.

Prvi korak ‘Vatreni’ su ostvarili, stigli su do Moskve izborivši polufinale protiv Engleske, a hoće li ovdje ostati do kraja ili sele u St Peterburg na dvoboj za broncu gdje je i krenula njihova ruska avantura, kada su sletjeli na Pulkovo 11. lipnja, saznat ćemo uskoro.

Kako se približava početak utakmice, tako i u središtu grada raste atmosfera. Posljednjih dana glavni ruski grad je bio miran, na turniru su ostale još samo četiri reprezentacije, a među njima nema domaćina pa niti ne čudi što se Rusi polako okreću svakodnevici.

Na Crvenom trgu se moglo vidjeti tek pokojeg ‘zalutalog’ Argentinca ili Španjolaca koji su kupili karte do finala, a sada razmišljaju za koga će navijati. Za ‘Gaučose’ nema dvojbe.

“Engleska ili Hrvatska ? Vi se šalite, ha ha. Prije ću navijati za Brazil, nego za Englesku,” kazao nam je mladić iz Cordobe.

Glavnina hrvatskih i engleskih navijača dolazi na dan utakmice. Upravo traje invazija charter letova prema Moskvi. Očekuje se po 10.000 sa svake strane. No, dio navijača je u gradu već duže vrijeme. Skupina Hrvata Moskvu je izabrala za svoju bazu tijekom SP-a i iz nje su putovali na utakmice.

“Putovali smo avionima, vlakovima, a u Nižnji Novgorod autobusom. Nadamo se kako više nema putovanja, ostajemo u Mosvi do finala,” kazao je Marko dodavši: “Naših za sada nema previše, ali uskoro počinje invazija Crvenog trga, ha, ha”.

Glavna zvijezda na Crvenom trgu je dvojnik engleskog izbornika Garetha Southgatea. Rusi stoje u redovima kako bi se s njim slikali. No, u središtu grada uskoro bi trebala doći i najveća hrvatska navijačka zastava što će sasvim sigurno dodatno usijati atmosferu.

Nakon što je ekipa iz Crikvenice i Bribira sa zastavom prošla kroz Kalinjingrad, Nižnji Novgorod, Rostov na Donu i Soči sada bi se u punom sjaju i dužinio trebala uklazati i na moskovskom Crvenom trgu.

(Hina)

Tagovi: hrvatska nogometna reprezentacija, moskva, sp18,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE