Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

SP Rusija: Zlatko Dalić počasni građanin Varaždinske županije

Čestitku Zlatku Daliću uputio je i varaždinski biskup Josip Mrzljak posebno mu zahvalivši na „riječi, ali i životnom stavu: poniznost“.

Objavljeno 13.07.2018
Antonela Verković

Izborniku Zlatku Daliću, koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju doveo u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji stižu brojne čestitke ali i priznanja iz njegovog Varaždina i Varaždinske županije čija ga je skupština jednoglasno proglasila počasnim građaninom kojem će u utorak pripremiti svečani doček.

Zlatko Dalić, rođen u Livnu, veći je dio igračke te početak trenerske karijere proveo u Nogometnom klubu Varteks i s obitelji živi u Varaždinu. Na velikom uspjehu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji stižu mu brojne čestitke Varaždinaca i stanovnika Varaždinske županije.

Članovi Županijske skupštine na posljednjoj su sjednici jednoglasno prihvatili prijedlog odluke o dobitnicima ovogodišnjih javnih priznanja. Zlatko Dalić proglašen je počasnim građaninom Varaždinske županije, a priznanje će mu biti dodijeljeno na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Varaždinske županije, blagdana Male Gospe. 8. rujna. U obrazloženju se ističe da „svojim radom i angažmanom u sportu uvelike doprinosi promociji Varaždinske županije“.

Čestitku Zlatku Daliću uputio je i varaždinski biskup Josip Mrzljak posebno mu zahvalivši na „riječi, ali i životnom stavu: poniznost“.

„To nije samo kršćanska krepost, nego i općeljudska – humana vrednota u kojoj čovjek prepoznaje samoga sebe, te vidi svoje ljudske domete i talente, ali i nesavršenosti. Ponizan čovjek cijeni i poštuje svaku ljudsku osobu. Upravo ponizni ljudi mogu ostvariti zajedništvo kakvo i Vi ovih dana pokazujete na radost mnogima u našem hrvatskom narodu. To Vaše zajedništvo poticaj je i primjer kako se zajedno mogu ostvariti mnogi dobri planovi, želje, gotovo snovi“, navodi u čestitci varaždinski biskupa koji dodaje da se uspjesima izbornika s hrvatskim nogometašima raduju mnoga mjesta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a posebno Livno i Varaždin.

Varaždinci će, prema najavama, svog sugrađanina dočekati u utorak, nakon nedjeljne finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Moskvi te velikog dočeka nogometnih reprezentativaca u ponedjeljak u Zagrebu.

(Hina)

Tagovi: sp18, Varaždin, zlatko dalić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE