Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Split: Unatoč porastu broja zaraženih nema novih mjera, apel za cijepljenje

Jučer su punktovi opet počeli raditi i inače je u Dalmaciji veliki broj oboljelih od covida-19

Objavljeno 28.12.2021
Ivona Amidžić

Splitsko-dalmatinski Stožer civilne zaštite odlučio je u utorak da unatoč porastu broja novozaraženih u županiji neće uvoditi nove epidemiološke mjere, te je apelirao na građane da se cijepe i pridržavaju epidemioloških mjera, posebno na dočecima Nove godine.

Danas zabilježeni veliki broj od 957 noovozaraženih koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, rezultat je i toga što punktovi za testiranje nisu radili tijekom dva dana božićnih blagdana, rekao je za Hinu načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Damir Gabrić .

Dodao je da su jučer punktovi opet počeli raditi i podsjetio da je i inače u Dalmaciji veliki broj oboljelih od covida-19.

Nakon današnjeg sastanka županijskog Stožera CZ, istaknuo  je, odlučeno je da se za sada neće uvoditi nove epidemiološke mjere već će se pojačati kontrole. Dodatno se apelira na građane da se cijepe, te da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških mjera, posebno oni koji organiziraju dočeke Nove godine.

“Pozivamo organizatore novogodišnjih dočeka u Splitsko-dalmatinskoj županiji da poštuju sve epidemiološke mjere i preporuke kao i covid potvrde, prije svega tako da im zaraženi ljudi ne ulaze na zabave. S obzirom da sljedeća dva tjedna nema školske nastave nadamo se da će to uroditi plodom za smanjenjem novooboljelih”, rekao je Gabrić.

“Ovo je od kolovoza treći put da nam brojevi rastu. Pratit ćemo situaciju i vidjeti hoće li biti potrebe za nekakvim dodatnim i novim mjerama nakon nove godine”, dodao  je.

(Hina)

foto: unspash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE