Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Split -Vanja Kuluz puštena iz policije, sa sestrom kreće za Italiju

Vanja Kuluz je za Hinu ocijenila kako ona ne može biti kazneno prijavljena za tajno snimanje koje se dogodilo u njezinom stanu u kojem ima prijavljenu adresu

Objavljeno 20.06.2018
Alan Srčnik

Vanja Kuluz, sestra Nine Kuluz kojoj je Općinski sud u Splitu danas ovršio sina Cesarea Avenatija, a koju je jutros nakon prosvjeda na Pujankama privela policija osumnjičivši je za neovlašteno snimanje, puštena je kući, te će večeras sa sestrom krenuti put Italije.

 Vanja Kuluz je za Hinu ocijenila kako ona ne može biti kazneno prijavljena za tajno snimanje koje se dogodilo u njezinom stanu u kojem ima prijavljenu adresu, te da je snimala svojeg nećaka uz odobrenje njegove majke, a na snimci se osim plača dječaka ne čuje nitko drugi od prisutnih na ovrsi.
 Kako je rekla, policiji je dobrovoljno pokazala sve snimke napravljene danas, jer nije imala što kriti.
 “Policija mi je rekla da po njima nema nikakvog osnova za kazneno djelo, a zapisnik će proslijediti državnom odvjetništvu. Najstrašnije od svega je da oko snimke svi toliko angažirali, da ih više to smeta nego dječak koji plače, vrišti i otima se. Moja sestra svoje dijete nikada neće ostaviti, niti će od njega odustati. I dalje će se za njega boriti i pokušati ga vratiti”, rekla je Vanja Kuluz.
 Također je rekla je kako je poslije ovrhe sestra “malo došla sebi” i telefonski zvala dječakova oca Alessandra i slala mu poruke kako želi čuti svoje dijete, ali joj se on nije javljao i nije odgovarao na njezine poruke. Dodala je da večeras njih dvije kreću za Italiju gdje njena sestra ima obvezu javljanja svakih 20 dana policiji u Torinu, te će tom prilikom pokušati vidjeti Cesarea. Istaknula je da su joj nećaku već danas u Splitu prilikom ovrhe “punili glavu da se ne brine jer će s njim u Italiju i njegova majka”, te da je zadnje što je dječak vikao kada je vidio svog djeda bio poziv “da ga spasi”.
 “To danas je bilo grozno. Cesare je izveden bos. Otac ga je razvlačio  po sobi, pa po stanu i naposljetku po cijelom haustoru da bi ga na kraju ugurao u automobil. Imao je naputak da ga čvrsto zgrabi i vodi. To su ti koji vode računa o interesu djeteta. Tom zločinu su prisustvovale sve institucije savjetovavši pri tom oca kako da to što bolje izvede”, ocijenila je Vanja Kuluz.
 U veljači ove godine ovrha nad Cesareom Avenatijem je bila odgođena iz sigurnosnih razloga, dok je prije točno godinu dana ovrha bila odgođena jer se Alessandru Avenatiju nije osigurao prevoditelj na talijanski jezik.
 Nina Kuluz i Alessandro Avenati  neko su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije skrivajući se u BiH, potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju.
 Lani u lipnju je pred njenom kućom bio organiziran velik prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. Odgoda je odgođena jer sud nije dječakovom ocu osigurao prevoditelja. U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji u Torinu svakih 20 dana.

(Hina)

Tagovi: cesare, kuluz, ovrha,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE