Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Srbić najbolji na 1. kolu CRO-GYM lige, Vlahek izborio Svjetski kup u Dohi

Aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, Tin Srbić, pobjedom na 1. kolu CRO-GYM lige otvorio je novu, olimpijsku sezonu.

Objavljeno 07.02.2021
Darija Kovačić

U Sportskom centru Lučko na prvom od planiranih 6 kola ovog natjecanja u organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza, Srbić je slavio sa 14,700 bodova.

Prošlogodišnji ukupni pobjednik CRO-GYM lige, novopečeni viceprvak Europe na konju s hvataljkama, Filip Ude, bio je drugi u subotu (13,933). Treći je još jedan konjaš, Jakov Vlahek (13,866), a vrlo dobar nastup imao je riječki parteraš Marko Jovičić koji je zauzeo 5. mjesto (13,200).

Subotnje natjecanje bilo je i izborno za mjesto u reprezentaciji za nastup na Svjetskom kupu u Dohi (10-13. ožujka). Već sigurnim putnicima Tinu Srbiću, Aurelu Benoviću i Filipu Ude priključio se Jakov Vlahek s izborenim B kriterijem.

„Zadovoljan sam, dobro je počela sezona. Ovo je naše interno natjecanje, CRO-GYM liga koja se pokazala kao pun pogodak, jer, jako nam svima trebaju natjecanja. Pogotovo u ovoj situaciji sada. Ja sam išao svoju vježbu sa startom 6.2 koju sam radio i u finalu nedavnog Europskog prvenstva u Mersinu i napravio sam bolje nego tada. Sljedeće natjecanje mi je Doha, idem istu ovu vježbu u kvalifikacijama, a onda u finalu 6.5. Sve više pojačavamo, ulazimo u još bolju formu za Europsko prvenstvo u Baselu u travnju, a tamo se isto nadam dobrom rezultatu. To je sve priprema za OI u Tokiju. Iskreno, iako je EP u Mersinu bilo u netipično vrijeme za nas, u prosincu, ono mi je pomoglo da se psihički vratim u pravi ritam treninga, priprema, forme… Stvarno treniram jako jako dobro. Najbolje u zadnjih godinu i pol, dvije. Jako dobro se osjećam. Jedva čekam sljedeća natjecanja. Znate, mene je ta činjenica da me na EP-u pobijedio Tvorogal, iako po meni nije trebao, potaknulo da idući put ako se slučajno dogodi situacija da netko od takvih dobije veću ocjenu, da ja još bolje napravim, da budem još bolji, da me ne mogu pobijediti. Hvala
mu. Neću mu više dati da me pobijedi“, kroz smijeh je poručio nakon jučerašnje pobjede Tin Srbić.

Sljedeće kolo CRO-GYM lige na rasporedu je 27. ožujka u Sportsko gimnastičkom centru Aton
u Nedelišću.

REZULTATI 1. KOLA CRO-GYM LIGE:
1. Tin Srbić (ZTD Hrvatski Sokol) – preča – 14,700
2. Filip Ude (GK MZ Macan) – konj s hvataljkama – 13,933
3. Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski Sokol) – konj s hvataljkama – 13,866
4. Leonardo Kušan (ZTD Hrvatski Sokol) – konj s hvataljkama – 13,133
5. Marko Jovičić (GK Rijeka) – tlo – 13,200
6. Renato Prpić (GK Inova-Gim) – konj s hvataljkama – 12,800
7. Filip Boroša (ZTD Hrvatski Sokol) – tlo – 12,666
8. Marko Sambolec (GK MZ Macan) – konj s hvataljkama – 11.966
9. Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol) – konj s hvataljkama – 11.433

Tagovi: cro-gym liga, europa, filip ude, gimnastika, goha, hvataljke, natjecanje, tin srbić, viceprvak,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE