Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Stanovi u najam – najavljuje Bandić

Natječaj za davanje u najam 30-tak javno najamnih stanova u naselju Novi Jelkovec u Sesvetama u drugoj polovici listopada ... - piše Zagrebdanas.hr

Objavljeno 04.10.2018
Alan Srčnik

Grad Zagreb namjerava raspisati Natječaj za davanje u najam 30-tak javno najamnih stanova u naselju Novi Jelkovec u Sesvetama u drugoj polovici listopada ove godine – piše gradonačelnik Milan Bandić na svojoj Facebook stranici, a prenosi Zagrebdanas.hr.

Sukladno odredbama Odluke o najmu javno najamnih stanova pravo na najam javno najamnog stana ima osoba koja u propisanom roku, dakle u roku 15 dana od dana objave natječaja podnese prijavu na natječaj i dokaže da ispunjava uvjete propisane tom odlukom, a to su:

-da podnositelj prijave ima prebivalište u gradu Zagrebu neposredno prije podnošenja zahtjeva na natječaj,
-da podnositelj prijave i članovi njegovog obiteljskog domaćinstva nemaju u vlasništvu odgovarajući stan ili kuću te da prihod po članu obiteljskog domaćinstva iznosi 30% ili više prosječne mjesečno isplaćene plaće u gospodarstvu Grada Zagreba ostvarene u tri mjeseca koja prethode objavi natječaja.

Osobama koje su natječajnom roku podnijele prijavu na natječaj i dokazale da ispunjavaju propisane uvjete utvrdit će se pripadajući broj bodova sukladno mjerilima utvrđenim odlukom, te sukladno ostvarenom broju bodova rasporediti na Konačnu listu reda prvenstva za odabir javno najamnog stana temeljem koje će se strogo poštujući redoslijed na listi i iskazu interesa stranke u zahtjevu/prijavi na natječaj za javno najamni stan određene sobnosti pozivati na odabir javno najamnog stana iz raspoloživog fonda javno najamnih stanova. Osobi koja na taj način odabere javno najamni stan zaključkom gradonačelnika daje se u najam taj stan na određeno vrijeme, na pet godina, s ugovorenom najamninom, ali bez prava kupnje (“otkupa”) stana.

Najamnina za javno najamne stanove utvrđuje se na sljedeći način: za stanove do 59,99 m2 iznosi 64 eura + 1,60 eura/m2 korisne površine stana, za stanove od 60 do 99,99 m2 izračunava se u visini 92 eura + 1,4 eura/m2 neto korisne površine stana, za stan površine od 100,00 m2 u visini 108 eura +1,2 eura/m2 neto korisne površine stana.

Grad Zagreb sve svoje natječaje pa tako i natječaje za najam gradskih stanova objavljuje na službenoj stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr

Za sve informacije glede istog možete se obratiti Odjelu za stanove i stambeno zbrinjavanje ovog ureda pozivom na tel. brojeve: 610 1413, 610 1415, 610 1417.

Tagovi: Bandić, najam, stanvi, zagreb, zagrebdanas,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE