Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Što smo sve spremni napraviti za novac – pet godina prešućivala smrt sustanarke radi mirovine

58-godišnjakinja je od 1. travnja 2013. do 31.ožujka 18. Zavodu prešućivala činjenicu o smrti sustanarke i na taj način oštetila državu za 150 tisuća kuna

Objavljeno 03.10.2018
Josipa Maksimović

Pokrenuta je istraga protiv 58-godišnjakinje zbog sumnje da nije prijavila smrt žene s kojom je stanovala kako bi mogla podizati njene mirovine.

Tužiteljstvo tereti 58-godišnjakinju da je na taj način oštetila državu za gotovo 150 tisuća kuna, a mi se pitamo je li u pitanju siromaštvo i egzistencijalna “potreba” koja potiče na ovakav čin, ili i “mali” ljudi varaju jednako dobro kao i “veliki?

Zbog sumnje da pet godina nije prijavila smrt žene s kojom je stanovala kako bi nastavila podizati njene mirovine pokrenuta je istraga protiv 58-godišnjakinje koju tužiteljstvo tereti da je na taj način državu oštetila za gotovo 150 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu izvijestilo je da je istragu zbog prijevare pokrenulo nakon kaznene prijave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i posebnog izvješća samoborske policije.

Tužiteljstvo sumnja da je 58-godišnjakinja od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2018. u Samoboru „svjesno propustila izvijestiti nadležni zavod za mirovinsko osiguranje o smrti“ svoje sustanarke te uz punomoć koju joj je dala za života nastavila podizati njene mirovine.

(Hina)

Tagovi: mirovina, osiguranje, siromaštvo, smrt, Zavod za mirovinsko,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE