Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Stožer CZ Istarske županije pozvao na suzdržavanje od javnih i društvenih događanja

"Osobito je nužno potrebno pridržavati se potrebe nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, te na otvorenom u nemogućnosti održavanja propisanog razmaka"

Objavljeno 03.11.2021
Ivona Amidžić

Zbog trenutno pogoršane epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Istarske županije u utorak je pozvao sve gradove i općine u Istri i organizatore javnih i društvenih događanja da se suzdrže od organizacije gdje se okuplja veći broj osoba, naročito u zatvorenom prostoru.

“Obzirom na trenutno pogoršanu epidemiološku situaciju pozivaju se svi gradovi i općine na području Istarske županije da se suzdrže od organizacije raznih evenata gdje se okuplja veći broj osoba, naročito u zatvorenom prostoru, bez obzira na uporabu EU digitalnih COVID potvrda i propisanih epidemioloških mjera”, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite nakon sjednice u Puli.

Pozvao je  vlasnike, upravitelje i korisnike javnih prostora, trgovina, ugostiteljskih objekata te objekata i vozila javnog prijevoza da se rigorozno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera za djelatnosti.

“Osobito je nužno potrebno pridržavati se potrebe nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, te na otvorenom u nemogućnosti održavanja propisanog razmaka. Nužno je potrebno pridržavati se potrebe održavanja propisanog razmaka u zatvorenom i na otvorenim prostorima, te je potrebno osigurati uvjete pojačanog čišćenja i dezinfekcije, te pojačane osobne higijene”, poručili su iz županijskog Stožera.

S obzirom na postojeći način organizacije rada pulske Opće bolnice, a u uvjetima pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja hospitaliziranih, Opća bolnica Pula je izradila plan za prijem povećanog broja COVID-19 pozitivnih bolesnika na bolničko liječenje, a ostale zdravstvene ustanove zadužene su pomoći organizacijski i kadrovski Općoj bolnici, kao i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

“Istarski domovi zdravlja zaduženi su uspostaviti ponovni rad COVID ambulanti, a Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju ‘Martin Horvat’ u Rovinju i Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije pomoći će kadrovski, u skladu s mogućnostima”, naveli su iz Stožera.

Istarski Stožer civilne zaštite pozvao je građane da se neizostavno pridržavaju epidemioloških mjera kako bi svi zajedno sačuvali zdravlje i zdravstveni sustav, koji zbog povećanog broja hospitaliziranih osoba ugrožava redovnu djelatnost Opće bolnice Pula.

U prilog tomu pulskoj bolnici je naloženo da pozove specijalizante na specijalizaciji u drugim zdravstvenim ustanovama da se vrate privremeno u ispomoć Općoj bolnici Pula.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, istra, okupljanja, pula, stožer,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE