Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Studenti novinarstva pokazali značajan interes za sudjelovanje u SIMS-u, njih će se 15 uključiti u projekt

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr

Objavljeno 20.02.2021
Darija Kovačić

Zatvorene su prijave na natječaj za sudjelovanje u projektu SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, koji je Centar za razvoj mladih raspisao za studente diplomskog studija novinarstva. Oni su, naime, pokazali značajan interes za pohađanje edukacija o socijalno isključenim skupinama te za izvještavanje o njima na portalu Studentski.hr, a primljeno je ukupno njih 15 koji odgovaraju svim propisanim uvjetima.

Odabrani studenti u narednom periodu pohađat će Novinarsku akademiju na kojoj će se, uz to što će stjecati nova stručna znanja, educirati o utjecaju nezaposlenosti na mentalno zdravlje mladih, specifičnoj problematici hrvatskog tržišta rada, o mladima kao primateljima naknada iz sustava socijalne skrbi središnje države i JLPS-a, o mladim nezaposlenim i neaktivnim osobama, o mladim osobama u riziku za razvoj ili koje se već nalaze u statusu nezaposlenosti i nepohađanja obrazovanja i osposobljavanja ili su rano napustili obrazovanje, o mladima s problemima u ponašanju, s problemima mentalnog zdravlja i osamostaljivanja (separacija od roditelja). Također, radit će na sadržaju namijenjenom povećanju vidljivosti socijalno isključenih i drugih ranjivih skupina, koji će se premijerno objaviti na portalu Studentski.hr.

Sve informacije o aktivnostima od nedavno su objedinjene na novoj podstranici – Sims.studentski.hr, na kojoj se kontinuirano ažuriraju. Ondje je moguće pratiti sve novosti vezane uz projekt.

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. U njegovu će se sklopu osnaživati budući medijski djelatnici za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenim mladima radi suzbijanja njihove socijalne isključenosti. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.

Foto: CZRM

Tagovi: diplomski studiji, inkluzija, mladi, novinarstvo, prijave, sims, studenti,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE