Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Sučeljavanje je bitno kako bi građani znali pravilno odlučiti, poručuje Most

"Pozivam Andeja Plenkovića, Davora Bernardića i Zlatka Hasanbegovića da sa mnom sučele svoje stavove, mišljenja i programe na televiziji koja to odluči prenijeti"

Objavljeno 15.06.2020
Ivona Amidžić

Danas su na konferenciji za novinare Nino Raspudić, Marija Selak Raspudić i Nikola Grmoja govorili na temu završnih sučeljavanja i posljednje ankete koja je pokazala da će Most u idućem sazivu Hrvatskog sabora biti važan faktor.

Marija Selak Raspudić prije svega je naglasila kako Most neće dozvoliti aktualnom premijeru da cijeli izbor u Hrvatskoj svede na – ili on, ili Bernardić.

„Mi, kao stranka koja po najnovijim anketama prelazi izborni prag, odlučili smo istupiti i pozvati svoje protukandidate na sučeljavanje. Budući da je nama od osobite važnosti veza između saborskih zastupnika i njihovog biračkog tijela, smatramo da se ta sučeljavanja trebaju održati i po izbornim jedinicama. Stoga ja ovdje pozivam Andeja Plenkovića, Davora Bernardića i Zlatka Hasanbegovića da sa mnom sučele svoje stavove, mišljenja i programe na televiziji koja to odluči prenijeti, ili u bilo kojem drugom obliku, što se mene tiče može pred narodom kad god njima odgovara”, poručila je Marija Selak Raspudić.

Nino Raspudić rekao je kako smatraju da je sučeljavanje jedan važan demokratski institut, pogotovo u vrijeme današnje tehnike i tehnologije gdje je to jednostavno organizirati.

„Sučeljavanja su važna i dobrodošla upravo kako bi građani, dobro informirani, mogli donijeti svoju izbornu odluku. S nelagodom gledam premijera Plenkovića kako na bahat način proziva Bernardića pokušavajući učitati da se izbori svode na izbor njih dvojice, a za mene je to sučeljavanje kuge i kolere. Postoji puno drugih opcija mimo tog duopola, opcija koje su alternativa, jer ovo nije alternativa. Mi ne govorimo o trećem putu, nego o drugom putu koji do sada nije bio ni ponuđen. U svojoj II. Izbornoj jedinici pozivam Gordana Jandrokovića, Rajka Ostojića i Miroslava Škoru da se sučelimo”, rekao je Nino Raspudić naglasivši kako apelira da ta sučeljavanja budu ozbiljna kako bi građani kroz njih dobili potpune i prave informacije o programima.

Nikola Grmoja pridružio se je pozivima na sučeljavanje: „Mislimo da bi se trebalo održati završno sučeljavanje lidera stranaka, ali prije toga želimo i sučeljavanja po izbornim jedinicama. Moji protukandidati, stara iskusna lica u VI. Izbornoj jedinici, Davor Božinović, Davorko Vidović, Stjepo Bartulica, ja sam spreman za debatu s njima, nikad nisam bježao od njih i mislim da je sada najbolje vrijeme da održimo jedno civilizirano sučeljavanje gdje ćemo iznijeti svoje programe, ideje i svoja rješenja.”, zaključio je Grmoja.

foto: screenshot

Tagovi: grmoja, izbori, most, raspudić, sučeljavanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE