Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Talijanski DJ Toto Chiavetta otvara novu šibensku ljetnu pozornicu

Gradonačelnik Željko Burić rekao je da taj novi prostor, za koji je dosad malo tko znao, svjedoči o velikom bogatstvu Šibenika.

Objavljeno 06.07.2018
Antonela Verković

Talijanski DJ Toto Chiavetta u petak otvara novu šibensku ljetnu pozornicu u amfiteatru na ulazu u prirodnu pećinu u bivšoj vojarni Bribirskih knezova, koja je od centra Šibenika udaljena svega nekoliko minuta vožnje, a njeno dovođenje u funkciju nakon dugog niza godina pozdravili su gradonačelnik Željko Burić, šibensko-kninski župan Goran Pauk te Željana Šikić, direktorica županijske Turističke zajednice.

Andrija Bakula, predsjednik udruge RatCat  koja je organizator ovoga događaja, kazao je kako je namjera obogatiti zabavnu ponudu Šibenika, ali i publici približili aktivnosti udruge.

“Iznenadili smo se što većina ljudi u gradu nije ni znala da postoji ovaj atraktivni prostor, a zahvaljujemo se svim gradskim i županijskim institucijama što su nam pomogle da realiziramo ovaj opsežan projekt. Jedva čekamo večeras otvoriti  sezonu te pokazati svijetu još jednu šibensku atrakciju”, rekao Bakula na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Željko Burić rekao je da taj novi prostor, za koji je dosad malo tko znao, svjedoči o velikom bogatstvu Šibenika.

“Ti neiskorišteni prostori, kojih imamo dosta iz našeg hendikepa, pretvorili su se u veliki turistički i gospodarstveni potencijal. I ova priča koju njeguje RatCat govori da Šibenik živi cijelih 12 mjeseci i da ima svoju kulturnu scenu. Izuzetno mi je drago i što cijela ova priča protječe bez prigovora i zlih komentara koji uglavnom prate ovakve projekte. Ovo je sjajna poruka da je Šibenik grad u kojem mladi mogu doći do izražaja. Momcima dajem punu podršku”, poručio je Burić.

S njim se složio i župan Goran Pauk.

“Amfiteatar pred pećinom još je jedna od jedinstvenih ljetnih pozornica u gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, koje svojom ljepotom i posebnošću privlače posjetitelje. Županija je prepoznala važnost i vrijednost ovog projekta koji će doprinijeti još boljem i kvalitetnijem pozicioniranju Šibenika i Šibensko-kninske županije na turističkoj karti Europe”, kazao je Pauk.

Izvijestio je da su županijske službe, Upravni odjel za zaštitu okoliša i Javna ustanova koja brine o zaštićenim prirodnim vrijednostima izdale sve potrebne dozvole za održavanje ove manifestacije, dok je županija u okviru svojih mogućnosti financijski podržala ovaj projekt.

Potpredsjednik Udruge RatCat Lovre Kanjer najavio kako će se do kraja rujna održati još niz nastupa DJ-a na ulazu u pećinu u bivšoj vojarni Bribriskih knezova.

(Hina)

Tagovi: amfiteatar, DJ, DJ Toto Chiavetta, Šibenik,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE