Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Temeljem Javnog poziva strukovne udruge mogu uplatiti sredstva članovima freelancerima

Ministarstvo kulture osiguralo je ukupno 6.715.000 kuna potpore

Objavljeno 05.06.2020
Ivona Amidžić

Ministarstvo kulture osiguralo je ukupno 6.715.000 kuna potpore za nezavisne profesionalce, umjetnike koji djeluju honorarno kao freelanceri, a koji nisu bili obuhvaćeni dosadašnjim mjerama Ministarstva kulture.

Temeljem Javnog poziva za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama, na temelju čijih potvrda se ostvaruju porezne olakšice za isplatu jednokratne potpore, strukovne udruge će uplatiti sredstva svojim članovima, nezavisnim profesionalcima u području kulture i umjetnosti, koji su dokazali da im je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti, dodaje se u priopćenju Ministarstva kulture.

Strukovne udruge će na svojim mrežnim stranicama objaviti imena članova koji su stekli pravo na potporu.

Ukupno se prijavila 31 umjetnička strukovna udruga na temelju čijih potvrda se ostvaruju porezne olakšice i ovim javnim pozivom odobrena su im namjenska sredstva u ukupnom iznosu od 6.715.000 kuna za isplatu jednokratne potpore za 751 njihovog člana.

Iznos više jednokratne potpore je 10.000 kn, a niže 5.000 kuna, navode iz Ministarstva kulture.

Iz Ministarstva zahvaljuju svim strukovnim udrugama na aktivnom sudjelovanju u procesu definiranja kriterija, informiranja članova te evaluacije pristiglih prijava. Zahvaljujući visokoj razini uspostavljenog dijaloga uz međusobno uvažavanje različitih pozicija, uspješno je u vrlo kratkom vremenu dovršena cjelokupna procedura i osigurane potpore umjetnicima, ističe se u priopćenju.

(Hina)

foto: ilustracija

Tagovi: freelanceri, honorarci, ministarstvo kulture, nezavisni profesionalci, potpore, strukovne udruge,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE