Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Todorićevi branitelji najavili da će danas podnijeti žalbu na istražni zatvor

Sudac istrage bivšem vlasniku Agrokora odredio pritvor zbog opasnosti od bijega

Objavljeno 09.11.2018
Lucija Tokić

Odvjetnici pritvorenog Ivice Todorića uložit će danas do kraja radnog vremena suda žalbu na odluku istražnog suca o pritvoru zbog opasnosti od bijega, doznaje se od branitelja bivšeg vlasnika Agrokora.

Odluka suca istrage zagrebačkog Županijskog suda o Todorićevom zatvaranju zbog opasnosti od bijega poslana je danas u 9 sati u odvjetnički pretinac Sloković-Prodanović, doznaje se na sudu.

To znači da Todorićevi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović žalbu na odluku istražnog suca mogu uložiti danas do kraja radnog vremena suda u 16 sati.

Na ročištu održanom jučer na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage je odlučivao o dva zahtjeva.

Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Sudac istrage ukinuo je bivšem vlasniku Agrokora pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali mu je određen zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

O žalbi obrane na odluku suca istrage Zorana Luburića izvanraspravno vijeće Županijskog suda trebalo bi odlučivati po ubrzanoj proceduri.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: Čedo Prodanović, istražni zatvor, ivica todorić, jadranka sloković, suđenje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE