Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Treći nastavak strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu

Dav Pilkey: Čovpas – Priča o dva gada

Objavljeno 22.10.2020
Darija Kovačić

Na hrvatski jezik preveden je treći nastavak omiljenog dječjeg strip junaka Čovpasa. U najnovijoj avanturi čovjekolikom psu prijeti dvostruka nevolja koju samo on zna i može riješiti. Čovpas će se morati dvostruko jače potruditi da pobijedi dvije krznene prijetnje i ostane vrhunski policajac-pas. Autor popularnog serijala, Dav Pilkey svjetski je fenomen dječje književnosti.  Nakon jednog od najuspješnijih serijala dječjih strip-romana o Kapetanu Gaćeši, Čovpas svakoga dana osvaja sve veći broj malih čitatelja. Priče o popularnom čovjeku-psu prevedene su na više od 21 svjetskog jezika, a da su priče zarazne i urnebesno smiješne dokazuje i više od 13 milijuna prodanih primjeraka samo ovog serijala.

Prvo mjesto na svim svjetskim listama najprodavanijih naslova unaprijed je rezervirano za autora najpopularnijih dječjih serijala na svijetu – „Kapetan Gaćeša“ i „Čovpas“. Dav Pilkey neizostavni je dio svakog odrastanja, a sada se najmlađi čitatelji imaju priliku upoznati s trećim nastavkom strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu „Čovpas – Priča o dva gada“. Ova urnebesna avantura prepuna zabave i akcije klincima će kroz neodoljive ilustracije pokazati da je Čovpas najbolji i najgori od svih pasa. Na renomiranoj stranici Goodreads, koju prate milijuni čitatelja, „Čovpas – Priča o dva gada“ u prijevodu Ozrena Doležala dobio je visoku ocjenu (4,52 od maksimalnih 5).

Pilkeyju je u ranoj životnoj dobi dijagnosticirana disleksija i poremećaj pažnje i koncentracije, zbog čega je često nailazio na nerazumijevanje u školi. Bijeg od problema nalazio je u svojim crtežima, zbog čega je već u drugom razredu osnovne škole nastao prvi nastavak planetarno popularnog serijala o Kapetanu Gaćeši. Učiteljica ga je tada poderala i rekla mu da ne može ostatak života provesti crtajući blesave stripove. Srećom, Dav je nije ozbiljno shvatio jer je samo serijal o Kapetanu Gaćeši prodan u nevjerojatnih 80 milijuna primjeraka i preveden na više od 28 jezika. Za Kapetana Gaćešu Pilkey je dobio nagradu Disney Adventures Kids’ Choice Awards.

„Urnebesno duhovito i originalno.“ — School Library Journal
„Potpun, nesputan užitak.“ — Booklist
„Čitatelji (svih dobi) hihotat će se od početka do kraja.” — Publishers Weekly

Tagovi: čovpas, dječji strip, kapetan gaćeša, knjiga, novo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE