Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Treninzima se vratila i hrvatska Fed Cup reprezentacija

"Ovaj period iza nas nije bio lagan jer je trebalo održavati formu. Kalendar HTS-a s rasporedom svih događanja bit će gotov do kraja tjedna"

Objavljeno 11.05.2020
Ivona Amidžić

Hrvatska Fed Cup reprezentacija okupila se u Zagrebu te izašla na teren nakon dva mjeseca pauze. Tenisačice Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett i Lea Bošković vratile su se treninzima predvođene izbornicom Ivom Majoli.

“Jako sam sretna što ponovno mogu trenirati jer nekoliko tjedana sam mogla samo raditi kondiciju bez tenisa. Ovo mi je bio najduži period bez treninga otkako se bavim tenisom”, izjavila je reprezentativka Donna Vekić.

Tijekom dva mjeseca strogih epidemijskih mjera reprezentacija se nije okupljala ni zajednički trenirala. Kao i svi profesionalni sportaši, tenisačice su se prilagodile okolnostima i trenirale samostalno.

“Napokon su se stvari donekle vratile u normalu nakon dvomjesečne stanke i boravka u kućama. Okupili smo se na teniskim terenima, u što je moguće većem sastavu s obzirom da neke cure nisu iz Zagreba. Ne znamo što nas čeka s natjecanjima ali nadamo se da će se u devetom mjesecu i sezona vratiti i da će sve biti kao prije”, zaključila je izbornica Iva Majoli.

Tenisačice i tenisači diljem svijeta, kao i cjelokupna teniska javnost, iščekuju novosti oko natjecateljskog tenisa u ovoj sezoni. Hrvatski teniski savez od samog početka krize prati razvoj situacije, a iz Hrvatskog teniskog saveza najavljuju i poteze za reaktivaciju teniskih turnira u Hrvatskoj.

“Ovaj period iza nas nije bio lagan za same igrače jer je trebalo održavati formu. Raspored programa turnira do kraja godine svi iščekujemo, ali u stalnom smo kontaktu sa svim ključnim dionicima. Pokušavamo u narednim akcijama krenuti s oživljavanjem turnira, a kalendar HTS-a s rasporedom svih događanja bit će gotov i objavljen do kraja ovoga tjedna”, izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

foto: HTS/Mario Ćužić.

Tagovi: fed cup, iva majoli, reprezentacija, tenis, treninzi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE