Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Trgovinski rat Kine i SAD-a – Kina ocijenila pregovore “nemogućima”

Trgovinski rat između Kine i SAD-a se nastavlja - Kina je izjavila da je nemoguće pregovarati s SAD-om s "nožem pod grlom"

Objavljeno 25.09.2018
Josipa Maksimović

Kina je u utorak ocijenila nemogućim nastavak pregovora sa SAD-om te je oštro napala nove američke carinske pristojbe na njezine proizvode, zahtijevajući “obostrano poštivanje”, što znači da se trgovinski rat ovih dviju zemalja nastavlja.

“Natezanje” između Washingtona i Pekinga pogoršalo se u ponedjeljak, stupanjem na snagu dodatnih carinskih pristojbi od 10 posto na kineske proizvode koje obuhvaćaju 200 milijardi dolara godišnjeg uvoza.

“SAD je upravo usvojio vrlo važne trgovinske restrikcije. Stavljajući nam tako nož pod grlo, kako bi moglo doći do pregovora? To ne bi bili pregovori i konzultacije vođene u ozračju jednakosti”, izjavio je pomoćnik kineskog ministra trgovine Wang Shouwen na konferenciji za tisak.

Kina je obećala smjesta odgovoriti na najnoviji potez Washingtona s carinskim pristojbama od pet do deset posto na američke proizvode što predstavlja 60 milijardi dolara godišnjeg uvoza.

(Hina)

Tagovi: carina, pristojba, sad, trgovinski rat,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE