Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Troskot: „Plenković žrtvuje Zakon o Banovini da prikrije da je vladajuća većina u problemu“

“Trebao bi premijer odgovoriti koliko bi se kuća u Banovini dalo popraviti samo s jednim godišnjim planiranim rashodom HGK, koji u 2021. iznosi 198 milijuna kuna”

Objavljeno 30.01.2021
Darija Kovačić

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot danas se u izjavi za medije osvrnuo na riječi premijera Andreja Plenkovića koji oporbu proziva za napuštanje sabornice i nedonošenje Zakona o obnovi Banovine.

“Posve je jasno da je Andrej Plenković taj koji je između klijentele u HGK i stradalih ljudi u Banovini, izabrao klijentelu. Zaštitio je njih i obvezni harač od članarina HGK pa i po cijenu da se ne izglasa Zakon o Banovini. Andrej Plenković je taj koji je Banovinu ostavio na milost i nemilost, on je izabrao tko mu je važniji i tko ima prioritet”, izjavio je Troskot.

Istaknuo je kako su vladajući prekršili poslovnik, maknuli s dnevnog reda Mostov zakon, a optužbe da je oporba žrtvovala Banovinu, na krivoj su adresi, jer jedini koji su žrtvovali Banovinu, poduzetnike, obrtnike i radnike su Andrej Plenković i Gordan Jandroković.

“Oni su žrtvovali sve to samo kako ne bi došlo do izražaja da je vladajuća većina u problemu. Ovo je bio zakon koji je bio u prvom čitanju, ali nisu htjeli priznati da postoje stranke u vladajućoj većini koje podržavaju prijedlog Mosta i oporbe i povukli su prvi potez, a opozicija je na to reagirala”, rekao je Troskot.

Podsjetio je kako Mostov prijedlog ide na ukidanje obavezne članarine HGK, a ta institucija može nastaviti s radom, s tim da joj oni koji mogu i žele nastave plaćati članarinu, a ne da ona bude prisilna, s tim da poduzetnici nisu zadovoljni uslugama koje dobiju.

Troskot je kao primjer istaknuo da petrinjskim poduzetnicima Plenković daje sveukupno 10 milijuna kuna pomoći, a taj novac će HGK potrošiti u toj istoj godini putujući samo na sajmove izvan Hrvatske.
“Trebao bi premijer odgovoriti koliko bi se kuća u Banovini dalo popraviti samo s jednim godišnjim planiranim rashodom HGK, koji u 2021. iznosi 198 milijuna kuna”, zaključuje Troskot.

Foto: arhiva

Tagovi: Andrija Plenković, članarine, HGK, oporba, plenković, poduzetnici, potres, zvonimir troskot,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE