Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Trump na granici s Meksikom: ‘Sustav je pun’

Trump poručio kako se svi migranti koji putuju kroz Meksiko prema SAD-u trebaju okrenuti natrag, jer je američki sustav za procesuiranje migranta popunjen

Objavljeno 06.04.2019
Tamara Lemajić

Američki predsjednik Donald Trump u petak je poručio kako se svi migranti koji putuju kroz Meksiko prema Sjedinjenim Državama trebaju okrenuti natrag, jer je američki sustav za procesuiranje migranta popunjen.

Trump je otputovao u pogranično područje u Kaliforniji kako bi se sastao s pograničnim policajcima i tamošnjim političarima koji se slažu s procjenom da je na granici s Meksičkom kriza.

Naglasio je kako njegova administracija sada koristi poruku “sustav je pun”, u nadi da će obeshrabriti ljude na ulaz u SAD.

“Naša zemlja je puna, naše područje je puno, sektor je pun, stoga se okrenite. Ne možemo vas primiti”, ponavljao je Trump.

Trump, koji je prethodno proglasio izvanredno stanje kako bi zaobišao Kongres u namjeri da dobije sredstva za izgradnju zida, rekao je kako je želio posjetiti to područje gdje je u proteklih godinu dana izgrađen novi zid.

Naglasio je “ogroman utjecaj” zida te je najavio da će se još graditi.

“Očekujemo da ćemo izgraditi oko 650 kilometara u dvije godine”, dodao je Trump.

Predsjednik je obišao zid te je pritom naglasio kako ga stanovnici Kalifornije žele.

Trump je zahvalio Meksiku jer je ta zemlja počela “privoditi tisuće ljudi” na južnoj granici nakon što je zaprijetio da će zatvoriti granicu dviju država ili nametnuti carine na automobile koji se izvoze u SAD.

(Hina)

Tagovi: donald trump, meksiko, sustav,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE