Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Trump naredio Pentagonu da osnuje svemirsku vojsku

"Ovime naređujem ministarstvu obrane i Pentagonu da odmah pristupe osnutku svemirskih snaga kao šestog roda oružanih snaga"

Objavljeno 19.06.2018
Alan Srčnik

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u ponedjeljak želju da se osnuje šesti rod američkih oružanih snaga, “svemirske snage” (“space force”) koje bi bile neovisne o zrakoplovstvu, ali ih još treba odobriti Kongres.

“Ovime naređujem ministarstvu obrane i Pentagonu da odmah pristupe osnutku svemirskih snaga kao šestog roda oružanih snaga”, rekao je u ponedjeljak u govoru o svemiru u Bijeloj kući.

“Imat ćemo zračne snage i svemirske oružane snage, izdvojene ali jednako važne”, rekao je, zaključivši trenutačnu raspravu na žalost onih koji bi htjeli da nova svemirska vojska bude u sastavu zračnih snaga.

Trump je još prije bio rekao da je sklon osnutku šestog roda vojske, uz kopnenu vojsku, zrakoplovstvo, ratnu mornaricu, pomorski korpus i obalnu stražu.

U Kongresu već godinama žestoku raspravu vode zagovornici ravnopravnosti novog ogranka vojske s drugim korpusima i oni koji misle da je bolje priključiti ga zračnim snagama.

Svemirska vojska se ne može osnovati od danas do sutra i Kongres u svakom slučaju mora donijeti poseban zakon o tom pitanju.

“Da bismo branili Ameriku nije dovoljna puka prisutnost u svemiru, moramo zavladati svemirom”, istaknuo je Trump.

(Hina)

Tagovi: svemirska vojska, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE