Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Trump poziva Meksiko da vrati migrante doma i ponovno traži novac za zid

Trump je ranije obećao da migranti neće ući u zemlju, a u ponedjeljak je ponovno zaprijetio zatvaranjem 3200 kilometara duge granice s Meksikom.

Objavljeno 26.11.2018
Marko Leskovar

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da bi Meksiko trebao vratiti doma migrante koji traže azil u SAD-u, dan nakon što su američke vlasti zatvorile najprometniji južni granični prijelaz i suzavcem rastjerale skupinu koja je nagrnula na granicu.

Petstotinjak migranata pokušalo je uzalud u nedjelju ilegalno prijeći američku granicu u Tijuani na sjeverozapadu Meksika, u čemu su ih zaustavili pripadnici američkih snaga reda koji su nakratko zatvorili granicu u San Diegu u Kaliforniji.

Američke vlasti zatvorile su najprometniji granični prijelaz i suzavcem zaustavile migrante koji su nasilu pokušali prijeći granicu, a promet u oba smjera bio je prekinut na nekoliko sati na prijelazu između San Diega i Tijuane.

Prema izjavama dužnosnika, prijelaz je nakon nekog vremena ponovno otvoren za pješake i vozila.

Trump je ranije obećao da migranti neće ući u zemlju, a u ponedjeljak je ponovno zaprijetio zatvaranjem 3200 kilometara duge granice s Meksikom.

Predsjednik je ponovno pozvao članove Kongresa da odobre financiranje zida na granici kada se u ponedjeljak nakon Dana zahvalnosti vrate u zastupničke klupe.

“Meksiko bi trebao vratiti migrante od kojih su mnogi hladnokrvni kriminalci u zemlje odakle su došli. Neka to učine zrakoplovima, autobusima, kako god žele, ali oni neće ući u SAD. Ako bude trebalo trajno ćemo zatvoriti granicu. Kongres, plati zid!”, napisao je Trump na Twitteru.

Tagovi: meksiko, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE