Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Trump tvrdi da ima neizmjerno povjerenje u američke obavještajce

Direktor američkih obavještajnih službi Dan Coats branio je u ponedjeljak jasne procjene njegovih službi o ruskom uplitanju u američke predsjedničke izbore 2016.

Objavljeno 17.07.2018
Alan Srčnik

Američki predsjednik Donald Trump, koji je odbio osuditi Moskvu zbog njezina uplitanja u američku predsjedničku kampanju tijekom summita s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao je u ponedjeljak da ima neizmjerno povjerenje u američke obavještajne službe.

“Kao što sam danas rekao i više puta ranije, imam neizmjerno povjerenje u moje obavještajne agente. Ipak moram priznati da se u izgradnji bolje budućnosti ne možemo samo okretati u prošlost. Pošto postoje dvije najveće svjetske nuklearne sile, moramo razgovarati”, napisao je u tweetu Trump, kojeg kritiziraju i republikanci zamjerajući mu da se ponašao s ruskim kolegom kao sa saveznikom, a ne protivnikom.

Direktor američkih obavještajnih službi Dan Coats branio je u ponedjeljak jasne procjene njegovih službi o ruskom uplitanju u američke predsjedničke izbore 2016. i napore Moskve da potkopa američku demokraciju. “Bili smo jasni u pogledu naših procjena ruskog uplitanja u izbore 2016. i ruske napore da potkopaju našu demokraciju i nastavit ćemo davati točne i objektivne obavijesti radi podrške naše državne sigurnosti”, naveo je Coats u priopćenju.

Ranije tijekom dana u Helsinkiju je američki predsjednik Donald Trump odbio osuditi Rusiju zbog njezina uplitanja u izbore nakon kojih je stupio na vlast te izjednačio optužbe glavnih američkih obavještajnih agencija i poricanje Vladimira Putina.

 

(Hina)

Tagovi: cia, izbori, rusija, sad, uplitanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE