Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Trump tvrdi kako je “kalifat” IS-a u Siriji u potpunosti osvojen

Zapovjednik američkih saveznika Sirijskih demokratskih snaga Mazloum Kobani izjavio da će za to trebati još tjedan dana

Objavljeno 01.03.2019
Lucija Tokić

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak kako su snage u Siriji koje podržava SAD osvojile 100 posto teritorija koji je bio u rukama militanata Islamske države, što proturječi izjavi zapovjednika američkih saveznika Sirijskih demokratskih snaga koji je kazao da će za to trebati još tjedan dana.

“Osvojili smo ga. Znate, uvijek čujete da je osvojeno 90, 92 posto kalifata u Siriji. Sada je to 100 posto, 100 posto kalifata”, kazao je Trump u bazi Elmendorf-Richardson na Aljasci gdje je njegov zrakoplov došao napuniti gorivo nakon boravka u vijetnamskoj prijestolnici Hanoiju gdje se susreo sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom.

Mazloum Kobani, zapovjednik Sirijskih demokratskih snaga, američkih saveznika u toj državi, u videoporuci je poručio kako će proglasiti “potpunu pobjedu” nad Islamskom državom za oko tjedan dana.

Islamska država Iraka i Levanta započela je svoj pohod 2014. kada su proglasili kalifat nad područjem Iraka i Sirije. No, ta je organizacija polako ali sigurno izgubila svoje uporište, gubitkom sirijske Raqqe i iračkog Mosula, koji su pali u ruke saveznika 2017.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: is, kalifat, sad, Sirija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE