Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Trumpa umirila blaga kazna njegovom bivšem direktoru kampanje

"Žao mi je zbog Paula. Ovo je jako teško razdoblje za njega", dodao je Trump u petak u razgovoru s novinarima.

Objavljeno 08.03.2019
Antonela Verković

Američkog predsjednika Donalda Trumpa je u petak umirila relativno blaga kazna određena bivšem direktoru njegove kampanje Paulu Manafortu nakon što nije dokazana povezanost Moskve i njegovih suradnika tijekom predsjedničkih izbora 2016.

Bivši lobist (69) je u četvrtak osuđen na blizu 4 godine zatvora zbog fiskalnih i bankarskih prijevara otkrivenih u sklopu ruske istrage i ta kazna je bitno manja od 19 do 24 godina koliko je predložilo ministarstvo pravosuđa.

Sudac i odvjetnik u predmetu Paula Manaforta su jasno rekli cijelom svijetu da nije bilo dosluha s Rusijom, zaključio je američki predsjednik i u tweetu izrazio žaljenje što se “bez obzira na sve nastavlja lov na vještice”.

“Žao mi je zbog Paula. Ovo je jako teško razdoblje za njega”, dodao je Trump u petak u razgovoru s novinarima.

Sudac T.S. Ellis sa saveznog suda Alexandrije u Virginiji je naglasio da “djela koja se pripisuju Paulu Manafortu nisu povezana s Rusijom kako bi se utjecala na izbore”.

Proces je dokazao da “nema dokaza o dosluhu između Paula Manaforta i ruske vlade”, rekao je odvjetnik osuđenoga Kevina Downinga.

Specijalni tužitelj Robert Mueller je vodio istragu o Paulu Manafortu koji je 5 mjeseci radio za kampanju Donalda Trumpa 2016., od čega 2 mjeseca kao direktor i sklopio je poslovne kontakte u proruskim ukrajinskim sredinama.

U sklopu istraga on je otkrio da je kao savjetnik prije 2016. sakrio 55 milijuna dolara na 30 računa u inozemstvu i prevario banke u vezi svojih financija kako bi dobio kredite i za to mu se sudilo u Alexandriji.

Pred saveznim sudom u Washingtonu će Paul Manafort odgovarati zbog optužbi u vezi prikrivanja savjetodavnih usluga u Ukrajini, podmićivanja svjedoka i ometanja pravosuđa, koje se ne odnose na razdoblje predsjedničke kampanje.

(Hina)

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Tagovi: donald trump, kazna, paul manafort, Washington,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE