Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Trumpov odvjetnik traži istragu o ruskoj istrazi

Trump ne propušta nijednu priliku da kritizira Sessionsa zbog izuzeća i Rosensteina koji u načelu jedini može smijeniti Muellera

Objavljeno 18.06.2018
Alan Srčnik

Istraga o optužbama za rusko upletanje u američke predsjedničke izbore 2016. i o sumnji u tajni dogovor Moskve i Trumpova izbornog stožera treba i sama biti predmet istrage, rekao je u nedjelju odvjetnik američkog predsjednika Rudy Giuliani.

Po njegovim riječima, ministarstvo pravosuđa treba provesti istragu o istrazi posebnog tužitelja Roberta Muellera, “ne nužno zbog Muellera, nego zbog geneze te ruske istrage koja se pokazala veoma nezakonita i neetična”.

“Ne mislim da Mueller i njegovi ljudi trebaju biti predmet istrage, osim ako nema novih dokaza o njima”, rekao je za CNN. “Govorim o tome što je prethodilo imenovanju posebnog tužitelja”, “bilo je neobičnih stvari”, dodao je.

“Želimo da se provede istraga o Muellerovoj istrazi, kao što se vodila istraga o Trumpovoj administraciji i htjeli bismo dobiti izvješće o tome. Tada bismo imali dokaz da je loša, kao što neki misle”, istaknuo je osobni odvjetnik Donalda Trumpa.

Muellerova opširna istraga pokrenuta je kao odgovor na negodovanje zbog toga što je Trump u svibnju 2017. smijenio ravnatelja FBI-ja Jamesa Comeyja koji je dotad nadzirao rusku istragu. Budući da se ministar pravosuđa Jeff Sessions izuzeo u toj istrazi, vlast nad posebnim tužiteljem ima njegov zamjenik Rod Rosenstein.

Trump ne propušta nijednu priliku da kritizira Sessionsa zbog izuzeća i Rosensteina koji u načelu jedini može smijeniti Muellera.

Trumpov tabor je nedavno udvostručio napade na Muellerovu istragu koja kvari mandat nekretninskog magnata. Predsjednik koji je u nedjelju na Twitteru opet osudio “lov na vještice” i niječe bilo kakav dosluh ili ometanje pravosuđa sa svoje strane, ocijenio je u petak da je ruska istraga “potpuno izgubila ugled”.

Washington Post je u nedjelju, u n-toj epizodi te velike istrage, otkrio da je još jedan bivši savjetnik Donalda Trumpa, Roger Stone, kao i drugi, tijekom kampanje bio u kontaktu s ruskim državljaninom koji mu je u zamjenu za novac ponudio informacije koje su trebale naštetiti Hillary Clinton, demokratskoj protivnici republikanskog kandidata. On kaže da je odbio ponudu.

(Hina)

Tagovi: istraga, Rudy Giuliani, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE