Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Tucak: Ako sam trener-vizionar, moram znati kako osvojiti zlato u Tokiju

Trojica eminentnih profesora, bivših dekana Kineziološkog fakulteta, zanimljivim su predavanjima otvorila završni dan Godišnjeg kongresa trenera. 

Objavljeno 29.11.2018
Marko Leskovar

Trener mora biti najprije vizionar pa onda sve drugo. Ja moram imati viziju kako ćemo osvojiti zlato u Tokiju za dvije godine, a ako je nemam – u tom slučaju nemamo ni šansi osvojiti ga, kazao je vaterpolski izbornik Ivica Tucak na završnom danu Godišnjeg kongresa trenera u zagrebačkom hotelu Panorama u u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ivica Tucak je u uvodu u prezentaciju zahvalio predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši, “koji se jedini bori za rješavanje statusa trenera u Hrvatskoj“, a potom održao interaktivnu radionicu na temu “Integralni pristup pripremi vaterpolista za veliko natjecanje“. U ostalim radionicama Hrvoje Sertić ukazao je na „Važnost borilačkih sportova za cjeloviti razvoj djece i mladeži“, a Marijo Možnik i Tigran Gorički podsjetili na “Čimbenike uspješnosti hrvatske sportske gimnastike“.

Trojica eminentnih profesora, bivših dekana Kineziološkog fakulteta, zanimljivim su predavanjima otvorila završni dan Godišnjeg kongresa trenera.

“Struka i stručnost trenera i ostalih kadrova kao temeljni čimbenik sigurnosti i uspješnosti u sportu“ – bila je tema Dragana Milanovića, o „Novim tehnologijama i njihovoj primjeni u prevenciji i rehabilitaciji sportskih ozljeda“ govorio je Igor Jukić, a „Što kraći put od testiranja sportaša do programa njihova treninga“ prezentirao je Damir Knjaz. Nazočni mladi treneri i sportski djelatnici dobili su obilje korisnih informacija, primjenjivih u svekolikom spektru sportova. Naravno, osim važnosti uloge i stručnosti naših trenera, apostrofirana je i važnost reguliranja njihova statusa u hrvatskom sportskom sustavu.

Svjetski veslački stručnjak Nikola Bralić priklonio se radionici s gimnastičarima. Tijekom radionice čestitao im je na velikim uspjesima, usporedivši ih s veslačima, koji su također imali dugu pauzu do pojave iznimno trofejne generacije. Kako se našalio jedan od sudionika, nije isključeno da svestrani Bralić uskoro uvede svojim veslačima i osnove gimnastike, kada već njegovi najslavniji veslači – braća Sinković, u pripremnom razdoblju svladavaju skijaško trčanje, biciklizam i plivanje.

Godišnji kongres trenera zaključila je Romana Caput Jogunica, predavanjem o ulozi trenera u dvojnoj karijeri sportaša.

Tagovi: Tokio, tucak, vaterpolo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE