Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Tužiteljstvo BiH optužilo svog tužitelja zaduženog za slučajeve teškog kriminala

"Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo nesavjesnog rada u službi", stoji u kratkom priopćenju dostavljenom medijima

Objavljeno 20.06.2018
Dorotea Hajduković

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u srijedu je potvrdilo kako je podignulo optužnicu protiv Bože Mihajlovića, jednog od svojih istaknutih tužitelja kojega tereti za nesavjestan rad u službi.

“Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo nesavjesnog rada u službi”, stoji u kratkom priopćenju dostavljenom medijima.

Mihajlović (61) je sve do ožujka 2017. godine bio na poziciji šefa Posebnog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala i korupcije pri Tužiteljstu BiH.

Tada je podnio ostavku nakon što se suočio sa istragom da je iz službenog sefa, kojemu je samo on imao pristup, nestao gotov novac u iznosu od 55 tisuća konvertibilnih maraka (oko 28 tisuća eura).

Riječ je o novcu zaplijenjenom u jednom od slučajeva organiziranog kriminala koji je okončan pravomoćnom osuđujućom presudom čiji je sastavni dio bila i odluka o oduzimanju nezakonito stečene dobiti.

Novac privremeno pohranjen u sefu Tužiteljstva BiH trebao je biti pred državnom sudu no to se nikada nije dogodilo i ne zna se gdje je završio.

Mediji su ranije navodili kako se Mihajlovića sumnjiči i zbog nerazjašnjenog nestanka dva pištolja, koji su također bili dokazni materijal u jednom kaznenom postupku, ali i zbog toga što je zajedno sa ranije smijenjenim glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem odlučio prekinuti istragu protiv Nikole Špirića, bivšeg presjedatelja Vijeća ministara BiH, kojega se teretilo zbog sumnjive nabave skupocjenog službenog automobila.

Posljednji slučaj na kojemu je Mihajlović radio bila je istraga protiv Fahrudina Radončića, političara i medijskog tajkuna optuženog za ometanje pravosuđa i trgovinu tjecajem koji je prvostupanjskom presudom ranije ove godine oslobođen optužbe.

(Hina)

Tagovi: tužiteljstvo bih,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE