Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Tvrtka This Time – Završetak osječkog projekta razvoja AI sustava pametnog oglašavanja

Uspjeli smo implementirati umjetnu inteligenciju u analitiku i korak smo bliže do modela koji će vanjsko oglašavanje učiniti iznimno konkurentnim oglašavanju na internetu - upravo zahvaljujući mogućnostima koje omogućavaju naši AI algoritmi

Objavljeno 28.06.2022
Andrija Lukretić

Početkom godine je najavljeno kako osječki informatičari stvaraju sustav pametnog oglašavanja temeljen na umjetnoj inteligenciji. Reklame koje vas poznaju, znaju što mislite, što kupujete i kamo ste krenuli? Zvuči kao znanstvena fantastika, ali osječki informatičari u tvrtki This Time razvijali su upravo takav sustav.

Prilika za realizaciju ideje stigla je kroz mogućnost prijave na program dodjele bespovratnih sredstava B Light (Beneficiary Light Grant Shema), kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska.

Projekt razvoja pametnog sustava vanjskog oglašavanja završava, ali pravi posao tek počinje

“Projekt je završio, ali pravi posao za nas tek počinje. Softver koji smo razvijali proteklih 18 godina sad kreće na tržište i vjerujemo da ćete svi vi s kojima smo surađivali, razgovarali, testirali i dogovarali probno korištenje biti i više nego zadovoljni mogućnostima koje vam nudi. Uspjeli smo implementirati umjetnu inteligenciju u analitiku i korak smo bliže do modela koji će vanjsko oglašavanje učiniti iznimno konkurentnim oglašavanju na internetu – upravo zahvaljujući mogućnostima koje omogućavaju naši AI algoritmi: prepoznavanje i bolje ciljanje pojedinih segmenta potencijalnih kupaca/klijenata i prilagodbe sadržaja ciljanoj populaciji”, rekao je Ante Pandžić iz tvrtke This Time na predstavljanju rezultata projekta “Digital signage with AI powered targeting and analytics software” u sklopu završne konferencije projekta održane u Osijeku.

Tvrtka This Time tako je uspješno privela kraju projekt financiran kroz B-Light poziv Interreg programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, koji je provodila s partnerskom tvrtkom Splendex iz Mađarske.

Nove tehnologije – brojne prednosti

“Iza nas su brojne odrađene aktivnosti, u softver je utkano zaista mnogo programerskih sati i oni koji znaju što znači programirati, mogu pretpostaviti s kojim smo se sve izazovima susreli. Pandemija nam nije pomogla, ali zahvaljujući tehnologiji, uspješno smo surađivali s mađarskim partnerima, te uz njihovu pomoć, nadamo se, očekujemo plasirati svoj proizvod i u Mađarskoj, te na trećim tržištima”, dodaje Pandžić.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 315.512,14 eura (EU sufinanciranje 75%), a njegovo trajanje je ukupno 18 mjeseci.

“18 mjeseci u svijetu tehnologije je zaista puno. U hodu smo rješavali programiranje za novu tehnologiju koja se pojavila od trenutka kad smo pisali projektnu prijavu, do trenutka kad smo projekt počeli provoditi”, zaključuje Pandžić i poziva sve oglašivače da testiraju dostupnu tehnologiju koja omogućava plasiranje oglasa na digitalne oglasne površine u Osijeku, pristup naprednoj AI analitici putem cloud višekorisničkog sučelja, trenutno sinkroniziranje sadržaja, integriranu GDPR sukladnost.

Ukupna vrijednost projekta – više od 315 tisuća eura

Projekt Izrada sustava digitalnog oglašavanja s analitičkim i softverom za segmentiranje tržišta pogonjenim umjetnom inteligencijom (eng. Digital signage with AI powered targeting and analytics software) provodi se u okviru programa dodjele bespovratnih sredstava Beneficiary Light Grant Shema, u sklopu Interreg V-a Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2020. Trajanje projekta, u kojem su partneri osječka tvrtka This Time i Splendex iz Pečuha, je 18 mjeseci (od 1. studenog 2020. do 30. travnja 2022.). Ukupna vrijednost projekta iznosi 315.512,14 eura, od čega EU sufinancira 236.634,10 eura (75%).

Ovaj članak izrađen je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost tvrtke This Time i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

 

Tagovi: oglašavanje, this time, umjetna inteligencija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE