Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

U “3. maju” počela isplata plaća za listopad, studeni i prosinac

Tom je brodogradilištu, kao razlučnom vjerovniku, pripalo oko šest milijuna kuna od prodaje imovine Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju

Objavljeno 30.05.2019
Lucija Tokić

U “3. maju” počela je isplata plaća za listopad, studeni i dio prosinca nakon što je tom brodogradilištu, kao razlučnom vjerovniku, pripalo oko šest milijuna kuna od prodaje imovine Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju, doznaje se iz “3. maja”.

Početak isplate potvrdili su iz Uprave i Sindikalnog odbora za opstojnost “3. maja”. Predsjednik Sindikalnog odbora Juraj Šoljić rekao je da je “3. maju” isplaćeno šest milijuna kuna te kako se u tom odboru nadaju da će isplatom biti obuhvaćeno što više radnika.

Brodogradilište “3. maj” pozajmilo je 2015. godine novac TIBO-u, koji je tada bio u teškoćama, a ukupni dug s kamatama bio je nešto veći od šest milijuna kuna.

Početkom tjedna na Trgovačkom sudu u Rijeci doneseno je rješenje o diobi pa će se od 10 milijuna kuna, koje je za 43.000 četvornih metara zemljišta Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju platila zagrebačka tvrtka M.M.A Poslovanje, namiriti i oko šest milijuna kuna tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta “3. maj”.

Prema sudskom rješenju, kupnjom od 10 milijuna kuna namirit će se tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta “3. maj” od šest milijuna kuna, obračunati troškovi unovčenja predmeta razlučnog prava od 2,8 milijuna kuna, a preostala kupnja od 1,1 milijun kuna doznačit će se na žiroračun stečajnog dužnika za namirenje stečajnih vjerovnika.

Najpovoljniju ponudu za kupnju zemljišta TIBO-a na trećoj elektroničkoj javnoj dražbi sredinom ožujka dala je tvrtka M.M.A. Poslovanje iz Zagreba, a tom su kupcu i dosuđene nekretnine koje je platio u cijelosti.

Na Trgovačkom sudu u Rijeci u travnju je, nakon nekoliko odgoda, još jedanput odgođeno ročište na kojemu se trebalo odlučivati o otvaranju stečaja u Brodogradilištu “3. maj” te je novo ročište najavljeno za 5. lipnja, do kada se očekuje da će pronaći rješenje za njegov opstanak.

(Hina)

foto: FaH/ Miljenko KLEPAC/ ua

Tagovi: 3. maj, plaće,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE