Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

U Goeteborgu zapaljeno 80 automobila, uhićene dvije osobe

Kakva je to mladež u Stockholomu!? Uhićene dvije osobe u dobi od 16 i 21 godinu, a ovo nije prvi takav slučaj gdje su mladi optuženi za paljenje automobila...

Objavljeno 14.08.2018
Antonela Verković

Oko 80 automobila zapaljeno je noću na ponedjeljak na zapadu Švedske, rekle su vlasti i objavile da su dvije osobe uhićene i osumnjičene za koordinirani napad manje od mjesec dana do parlamentnih izbora.

Automobili su zapaljeni u Goetebrgu, drugome po veličini u Švedskoj i to na dvadeset raznih lokacija, rekla je policija.

Dvije osobe u dobi od 16 i 21 godine, uhićene su u utorak ujutro.

U incidentu nije bilo žrtava. Vlasti navode da su incidenti koordinirani putem društvenih mreža.

Svakog dana u predgrađu Stokholma ima zapaljenih automobila, a nedjela se pripisuju mladima iz siromašnih četvrti.

Tijekom 2017. u Švedskoj je namjerno zapaljeno 1457 automobila, prema 1641 tijekom 2016., prema podacima Švedske agencije za civilnu zaštitu.

U veljači 2017., dva dana nakon kontroverzne izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je povezao imigraciju i kriminal u Švedskoj, izbili su neredi u Rinkebyju, sjevernom predgrađu Stockholma u kojem je stanovništvo 90 posto stranog podrijetla. Više desetaka mladih sukobilo se tada s policijom na koju su bacali kamenje, nakon uhićenja navodnog preprodavača droge i pritom su također bili zapaljeni automobili i pokradeni dućani.

 

Tagovi: automobili, Goetebourg, švedska, zapaljeni automobili,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE