Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

U humanitarnoj akciji za radnike 3. maja prikupljeno 10 tona hrane i potrepština

Građani uoči Uskrsa nisu zaboravili na 'trećemajce' - za svaku pohvalu! :D

Objavljeno 15.04.2019
Antonela Verković

U humanitarnoj akciji Crvenog križa za pomoć radnicima 3. maja prikupljeno je više od 10 tona hrane i higijenskih potrepština, a iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja zahvalili su u ime radnika svim građanima, koji uoči Uskrsa nisu zaboravili na ‘trećemajce’.

Akcija se provodila u Rijeci i gradovima i općinama u “riječkom prestenu”, a sudjelovali su brojni volonteri, đaci i studenti.

Kako se doznaje iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja u ponedjeljak je u 3. maju održan skup radnika, na kojemu je direktor 3. maja Edi Kučan izvijestio o razgovorima s brodovlasnicima, kao i da je Vladi dostavio kalkulacije za nastavak gradnje brodova započetih u riječkom brodogrdailištu te kalkulacije za manje poslove koji bi se ugovorili.

Sindikalni odbor za sada nema novih informacija o isplati zaostalih plaća.

Nadzorni odbor Brodogradilišta 3. maja imenovao je u početku travnja za novog direktora 3. maja Edija Kučana, koji je direktor tog brodogradilišta već bio, od 2010. do 2013..

Na Trgovačkom sudu u Rijeci je potkraj ožujka ponovno odgođeno ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka u 3. maju i zakazano je za 17. travnja.

Sutkinja Liljana Ugrin ročište je odgodila uz suglasnost predstavnika radnika i Nadzornog odbora 3. maja, Uljanika te privremenog stečajnog upravitelja za 3. maj.

Ukupni dug 3. maja zbog kojega je blokiran račun tog brodogradilišta je 28. ožujka bio 92,4 milijuna kuna, od toga dug za radničke plaće 18,6 milijuna kuna.

U akciji Uljanik, u ožujku je, zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zloporabe u gospodarskom poslovanju uhićeno 12, a potom istragom obuhvaćeno ukupno 14 osoba, među kojima je i bivši direktor 3. maja Maksimilina Percan. Percanu je određen 30-dnevni istražni zatvor te je on 29. ožujka podnio ostavku. Ostavke su dali i predsjednik i članovi Nadzornog odbora 3. maja Veljko Grbac te Elvis Pahljina i Marinko Brgić, koji su također obuhvaćeni istragom.

(Hina)

FOTO: FaH/ Miljenko KLEPAC/ ik

Tagovi: 3. maj, Crveni križ, higijenske potrepštine, hrana, humanitarna akcija, radnici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE