Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

U ime obitelji: Javnost treba imati uvid u pokušaje da se homoseksualnim parovima omogući posvajanje djece

Udruga U ime obitelji smatra da hrvatska javnost treba biti informirana o pokušajima udruge Dugine obitelji, da se homoseksualnim parovima omoguće posvajanje ili udomljavanje djece

Objavljeno 27.09.2018
Josipa Maksimović

Udruga U ime obitelji, u četvrtak je priopćila, da je u dva slučaja gdje homoseksualni parovi žele posvojiti ili udomiti djecu, zatražila uvid u sudski spis ta dva predmeta. U ime obitelji smatra da hrvatska javnost ima pravo biti informirana o činjenicama tih dvaju slučajeva.

“U najboljem je interesu svakog djeteta da odrasta uz biološkog oca i majku, a onda, ako to nije moguće, u zajednici koja je najsličnija onoj u kojoj dijete i dolazi na svijet. Iskustva Hrvatske i drugih država pokazuju da homoseksualni lobiji pokušavaju pojedinačnim tužbama zaobići ustav i zakone koji štite pravo djeteta da raste uz oca i majku, odnosno u zajednici koja je tome najsličnija”, stoji u priopćenju.

Udruga Dugine obitelji, koja okuplja LGBT osobe koje su roditelji ili to žele postati, izvijestila je u srijedu kako je udruga U ime obitelji početkom rujna putem odvjetnika podnijela zahtjev za uvid u spis privatne tužbe jednog istospolnog para u Zagrebu, kao zainteresirana strana na strani tuženika tj. države.

Upravni sud odbio je taj zahtjev jer U ime obitelji nije stranka u postupku, nije ni tužitelj, ni tuženik niti zainteresirana osoba, a odluka suda u ovom slučaju nema učinak na prava i pravne interese udruge.

(Hina)

Tagovi: homoseksualnost, lgbt, posvajanje, u ime obitelji, udomljavanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE