Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Karlovcu od četvrtka procjepljivanje na mobilnom punktu

U Karlovačkoj županiji dosad je oboljelo 8149 ljudi...

Objavljeno 17.02.2021
Ivona Amidžić

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata otkrivena su 33 nova slučaja covida-19, i to u Karlovcu, Ozlju, Slunju, Josipdolu, Kamanju i Žakanju, izvijestio je županijski Zavod za javno zdravstvo i najavio da u četvrtak na mobilnom punktu počinje cijepljenje šire populacije.

Kako je za Hinu rekla načelnica Stožera civilne zaštite Vesna Hajsan Dolinar, svi su liječnici u županiji dobili određeni broj doza cjepiva, a cijepit će se u ambulantama obiteljskih liječnika. Budući da će se u Karlovcu cijepiti 300 ljudi, zaključeno je da se u Domu zdravlja, gdje je više ambulanti primarne zaštite, ne bi mogle poštovati epidemiološke mjere pa će se ljudi cijepiti vani.

Bit će to prvi put da će se aktivirati mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu i punkt na izdvojenome mjestu, tj. u dvorani Ekonomske škole, rekla je Hajsan Dolinar, ističući kako da će se cijepiti građani u skladu s kriterijima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Očekuje se također da će sutra stići 500 doza cjepiva AstraZeneca i 500 doza Moderne pa se krajem tjedna u Ogulinu namjerava cijepiti 200 pacijenata.

U Karlovačkoj županiji dosad je oboljelo 8149 ljudi.

U bolnicama Karlovačke županije su 24 osobe oboljele od covida, od kojih su dvije na respiratoru. Od jučer je primljeno dvoje pacijenata, jedan je otpušten, a od covida nije nitko umro.

U samoizolaciji su 284 osobe.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, karlovačka županija, koronavirus, mobilni punkt, oboljeli, procjepljivanje, stožer, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE