Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

U Međimurskoj županiji 13 novozaraženih, umro 67-godišnji muškarac

U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba

Objavljeno 21.02.2021
Darija Kovačić

Sedmodnevna incidencija te udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih i dalje je u padu u Međimurskoj županiji, koja bilježi 13 novozaraženih i jednog preminulog, priopćili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 190 osoba, od kojih je 12 pozitivnih slučajeva na koronavirus u Međimurskoj županiji, što je 6,31 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja.

Iz drugih županija javljeno je o jednom pozitivnom slučaju dokazanim PCR testom osobe s prebivalištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba, pa je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 125. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 40.810 uzoraka.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 30 pacijenata pozitivnih na koronavirus. U protekla 24 sata hospitaliziran je jedan pacijent. Na invazivnoj respiraciji su tri covid pozitivna pacijenta.

U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, 64-godišnji muškarac s brojnim dodatnim pridruženim bolestima.

U nedjelju, 21. veljače, 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 65 pozitivnih na 100 000 stanovnika, u odnosu na 85 prošle nedjelje, odnosno 75 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi, u odnosu na 102 prošle nedjelje.

14-dnevna incidencija i dalje je u padu, te s današnjim danom iznosi 145 pozitivnih na 100 000 stanovnika u odnosu na 207 prošle nedjelje, odnosno 173 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi u odnosu na 243 prošle nedjelje.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 1 030 osoba, od čega ih je 71 pozitivnih, te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 6,9 posto, a prošle nedjelje je iznosio 8,9 posto.

(Hina)

Foto: arhiva

Tagovi: bolnica, čakovec, koronavirus, međimurska županija, samoizolacija, testirani, zaraženi, zavod za javno zdravstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE