Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U nevremenu na zagrebačkim ulicama ozlijeđene dvije žene

Policija upozorava građane da na otvoreno ne izlaze bez potrebe

Objavljeno 13.05.2019
Lucija Tokić

U jakom olujnom nevremenu u Zagrebu na gradskim ulicama ozlijeđene su dvije žene, a policija upozorava građane da na otvoreno ne izlaze bez potrebe, doznaje Hina iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

“Dvije žene od 61 i 80 godina ozlijeđene su jučer navečer na Trgu bana Jelačića i na Črnomercu od posljedica nevremena”, doznaje se iz PUZ-a, koji je u ponedjeljak ujutro izdao upozorenje građanima da zbog vremenskih prilika ne izlaze na otvoreno bez potrebe.

“Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje”, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Jaki na mahove i olujni vjetar od oko 70 km na sat, puše u Zagrebu od nedjelje navečer, na ulicama u svim dijelovima grada u ponedjeljak ujutro mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanta za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su potrgani semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu.

Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat., a vatrogasci imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na prometnicama.

Materijalna šteta  još se uvijek zbraja, kažu iz Ureda za upravljanje hitnim intervencijama grada Zagreba. Napominju da je “olujni vjetar tijekom cijele noći rušio stabla, a da od jutra stvara poteškoće u gradskom prometu”.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba (JVP) i zagrebačka Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) od nedjelje popodne odradili su preko 150 intervencija koje su se uglavnom odnosile na uklanjanje stabala i grana, ali je bilo i par manjih intervencija gašenja požara.

Iz zagrebačkog JVP-a na svojoj Facebook stranici objavili su jutros da je u tijeku dvadesetak intervencija, a da se prvo odrađuju one u kojima su ugroženi ljudski životi nakon čega se rješavaju intervencije na prometnicama.

U objavi su naveli i da je broj telefona 193 je pretrpan pozivima te zamolili građane da zovu u slučaju krajnje nužde.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sazvao je jutros koordinaciju gradskih hitnih službi.

“Za dojave o poteškoćama uzrokovanih vremenskim neprilikama koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu otvorena je besplatna linija 0800 818919”, priopćili su iz gradske Službe za informiranje.

Ističu i da su sve gradske službe u funkciji građana te da su kontinuirano na terenu.

(Hina)

foto: HINA/ Damir SENČAR /ds

Tagovi: nevrijeme,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE