Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

U Osijeku položeno cvijeće i zapaljene svijeće na 19. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

"Treba reći da situacija koju danas imamo u Hrvatskoj nije nastala preko noći, ona se generirala godinama zbog nekvalitetnog rada prijašnjih vlada - to moramo jasno naglasiti”, zaključio je Anušić.

Objavljeno 10.12.2018
Marko Leskovar

Na osječkom Trgu slobode kod spomenika dr. Franji Tuđmanu u ponedjeljak su izaslanstva Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata položila cvijeće i zapalila svijeće u povodu 19. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika.

Župan Ivan Anušić tom je prigodom rekao je kako je godišnjica smrti prvoga hrvatskog predsjednika datum kada cijela Hrvatska treba odati počast čovjeku koji je stvorio hrvatsku državu zajedno s hrvatskim braniteljima u najtragičnijem događaju u našoj povijesti – Domovinskom ratu.

“Franjo Tuđman nije bio samo političar, on je bio vizionar, bio je čovjek koji je volio Hrvatsku i koji je znao kako se oduprijeti svim onim ogromnim izazovima koji su bili pred nama devedesetih godina prošlog stoljeća”, rekao je Anušić.

Istaknuo je kako je u ono vrijeme trebalo znati voditi Hrvatsku, kao zemlju koja je bila u ratnom sukobu s trećom vojnom silom u Europi, i to s gotovo nenaoružanom i neuvježbanom vojskom i civilima koji su samo bezgranično željeli imati svoju državu.

“Uspjeli smo u tome pod njegovim vodstvom koje je, pokazalo se, do zadnje odluke bilo ispravno i danas imamo svoju državu Hrvatsku. Je li je ona onakva kakvu bismo je mi željeli, o tome se može i treba razgovarati”, rekao je Anušić i dodao kako je Hrvatska danas zemlja kojoj je potreban gospodarski i svaki drugi napredak, a Vlada na tome predano radi.

“Treba reći da situacija koju danas imamo u Hrvatskoj nije nastala preko noći, ona se generirala godinama zbog nekvalitetnog rada prijašnjih vlada – to moramo jasno naglasiti”, zaključio je Anušić.

Tagovi: franjo tuđman, Osijek, svijeće,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE