Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U pulskoj bolnici ponovno aktivan respiracijski centar

"Situacija nije alarmantna, ali brine podatak što se postupno povećava broj pacijenata koji moraju na bolničko liječenje"

Objavljeno 23.03.2021
Ivona Amidžić

Novih 15 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, a u pulskoj bolnici povećava se broj hospitaliziranih zbog čega je od danas ondje ponovno aktiviran respiracijski centar, izvijestio je u utorak istarski Stožer Civilne zaštite.

“Situacija nije alarmantna, ali brine podatak što se postupno povećava broj pacijenata koji moraju na bolničko liječenje”, kazao je Hini načelnik Stožera civilne zašite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodao je i da je u posljednje vrijeme vidljivo da je riječ o nešto mlađim ljudima koji su hospitalizirani. Prije su, rekao je, pacijenti bili prosječne dobi od 75 do 80, dok je sada taj prosjek između 64 i 68 godina.

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 440 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 15 novozaraženih osoba. Kod 11 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se u epidemiološkoj obradi nalaze četiri osobe”, naveli su iz Stožera.

Neslužbeno se doznaje kako su ti slučajevi zaraze koronavirusom zabilježeni na području Poreča, Pazina i Pule

U međuvremenu, od jučer oporavilo se pet osoba, trenutno je u Istri 94 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok je su u samoizolaciji 1492 osobe. U pulskoj Općoj bolnici, na  Odjelu za infektologiju, na liječenju je 43 osoba.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, istra, koronavirus, oboljeli, pulska opća bolnica, respiracijski centar, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE