Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

U Rijeci izbori za vijeća mjesnih odbora

Biraju se članovi vijeća 34 mjesna odbora, birališta su otvorena do 19 sati, a Izborno povjerenstvo bi rezultate trebalo objaviti u roku od 24 sata ...

Objavljeno 02.12.2018
Alan Srčnik

Izbori za vijeća mjesnih odbora u Rijeci odvijaju se u nedjelju, a bira se pet ili sedam članova vijeća u svakom mjesnom odboru, ovisno o broju stanovnika.

Biraju se članovi vijeća 34 mjesna odbora, birališta su otvorena do 19 sati, a Izborno povjerenstvo bi rezultate trebalo objaviti u roku od 24 sata od zatvaranja birališta.

Mjesni odbor je oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o pitanjima od njihovog svakodnevnog i neposrednog interesa za život i rad, a čine ga svi građani koji imaju prebivalište na tom području. Punoljetni građani biraju svoje predstavnike u vijeća mjesnih odbora na mandat od četiri godine.

Vijeće mjesnog odbora utvrđuje probleme i potrebe građana na svom području i prioritete njihovog rješavanja. Rješava ih uz pomoć radnih tijela odbora, uz pomoć udruga, komunalnih društava, nadležnih odjela gradske uprave, drugih  pravnih subjekata i građana.Vijeće donosi godišnji program, plan aktivnosti i financijski plan.

(Hina)

Tagovi: izbori, mjesni odbori, Rijeka,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE