Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

U trećoj mjeri popuštanja odluka o potpunom ukidanju propusnica

Božinović: "Povoljna epidemiološka situacija omogućuje nam da razmotrimo taj potez"

Objavljeno 07.05.2020
Ivona Amidžić

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Davor Božinović je najavio kako se sljedeći tjedan, 11. svibnja, kada stupa na snagu treća faza popuštanja epidemioloških mjera, razmatra odluka o potpunom ukidanju propusnica.

“Povoljna epidemiološka situacija omogućuje nam da razmotrimo taj potez. Dakle, o tome ćemo razgovarati 11. svibnja i donijeti odgovarajuću odluku koja može voditi i potpunom ukidanju propusnica”, izjavio je Božinović.

Ministar je izvijestio da će se dopustiti rad autoškola, dok će Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) tijekom četvrtka objaviti preporuke za njihov rad. Dodao je i da se izvan snage stavlja i odluka o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače međunarodnog transporta.

Kako su najavili iz Nacionalnog stožera, u trećoj fazi popuštanja epidemioloških mjera, planiranoj za 11. svibnja, sastavit će se i okvir za svadbene svečanosti, s obzirom na to da one još nisu dopuštene iako vjenčanjima u crkvama ili matičnim uredima može prisustvovati šira obitelj.

Vezano za održavanje nadolazećih parlamentarnih izbora, u Stožeru još nisu dali precizan odgovor, ali da bi, u svakom slučaju, epidemiološka situacija trebala biti povoljna za održavanje izbora.

Tagovi: božinović, propusnice, ukidanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE