Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

U Varaždinu muškarac ignorirao sve mjere zaštite – Kazneno prijavljen za širenje zarazne bolesti

Kao covid pozitivna osoba kršio mjeru liječenja u kući te je bez zaštitne maske u ugostiteljskom objektu bio u kontaktu s tri osobe, a prije i s više zdravstvenih djelatnika

Objavljeno 19.11.2020
Ivona Amidžić

Varaždinska policija kazneno je prijavila 47-godišnjaka za širenje i prenošenje zaraznih bolesti jer je kao covid pozitivna osoba kršio mjeru liječenja u kući te je bez zaštitne maske u ugostiteljskom objektu bio u kontaktu s tri osobe, a prije i s više zdravstvenih djelatnika.

Policajci su 31. listopada oko 10.30 sati zaprimili dojavu da 47-godišnjak kao covid-19 pozitivna osoba krši mjeru samoizolacije i liječenja u kući. Postupajući po dojavi, zatekli su ga oko 11 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetskim prijevozom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, prevezen na adresu boravišta, priopćila je u četvrtak varaždinska Policijska uprava.

Kako je utvrđeno, on je, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio u kontaktu s tri osobe, a prije toga i s više djelatnika jedne zdravstvene ustanove.

O tom je događaju izvještena Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Protiv 47-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(Hina)

Tagovi: COVID-19, kaznena prijava, muškarac, policija, Varaždin, zarazna bolest,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE