Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

U Vatikanu predstavljena knjiga Zdravo Marijo – hrvatsko i talijansko izdanje

Nova Papina knjiga pojavljuje se nepunu godinu nakon objavljivanja knjige „Oče naš“, koja je postala međunarodni bestseler preveden na više od 50 jezika

Objavljeno 08.10.2018
Josipa Maksimović

Talijansko i hrvatsko izdanje knjige “Zdravo Marijo,” u kojoj papa Franjo tumači riječi ove molitve, predstavljena je u ponedjeljak u vatikanskoj filmoteki,dan prije istodobnoga objavljivanja u Italiji i Hrvatskoj, priopćila je splitska nakladna kuća Verbum koja objavljuje hrvatsko izdanje nove papine knjige.

Nova Papina knjiga pojavljuje se nepunu godinu nakon objavljivanja knjige „Oče naš“, koja je postala međunarodni bestseler preveden na više od 50 jezika.

„Nakon prošlogodišnjega iskustva duhovnoga razgovora s don Marcom Pozzom o molitvi ‘Očenaša’ činilo mi se da bi bilo zgodno s njim proći i drugu molitvu koja nas sve prati još od djetinjstva. ‘Zdravo Marijo’ naučimo već kao djeca i, ako je i zanemarena, sigurno nam se posebno u teškoćama vraća na usne, a poglavito navire u srcima“, istaknuo je papa Franjo u predgovoru knjige.
Tumačeći redak po redak molitvu ‘Zdravo Marijo’ papa Franjo govori o Marijinu otajstvu i jednostavnosti svakodnevnog života Blažene Djevice Marije: „Marija je normalnost, ona je žena koju svaka žena na ovomu svijetu može nasljedovati“, kaže papa.

Upravo žena i njezina uloga središte je Papina promišljanja, a u drugomu dijelu knjige ‘Zdravo Marijo’ ulazi u zatvor, kao znak i sredstvo obraćenja i utjehe, posvjedočenih dirljivom ispovijesti obraćenja jednog zatvorenika osuđenog zbog ubojstva, koja je također glavni dio ove knjige.

Na 136 stranica papa Franjo potiče na duboko proživljavanje molitve ‘Zdravo Marijo”, ističu iz Verbuma.

Na predstavljanju u Vatikanu, u organizaciji vatikanskog Tajništva za komunikacije, o knjizi su govorili mons. Dario Edoardo Viganò prisjednik vatikanskoga Tajništva za komunikacije, Vincenzo Morgante direktor TV2000, Manuela Galbiati urednica publicistike u nakladnoj kući Rizzoli, koja je uz Vatikansku izdavačku kuću suizdavač talijanskog izdanja te don Marco Pozza,  poznati teolog i zatvorski kapelan u Padovi na čijem se razgovoru s papom Franjom i temelji knjiga ‘Zdravo Marijo’.
Osim istodobne objave talijanskog i hrvatskog izdanja 9. listopada, već su potpisani ugovori za objavljivanje na brojnim svjetskim jezicima tako da se uskoro očekuje objavljivanje ove knjige i u mnogim drugim zemljama.

Nova Papina knjiga prepoznatljiva je i po naslovnici, jednakoj za talijansko i hrvatsko izdanje, na kojoj je Gospina ilustracija – rad patera Marka Rupnika. Na 136 stranica potiče na duboko proživljavanje molitve ‘Zdravo Marijo”.

U povodu objavljivanja knjige papa Franjo je u privatnu audijenciju primio predstavnike talijanskih izdavača i hrvatskog izdavača Verbuma, kojem je povjereno objavljivanje hrvatskog izdanja. Zahvaljujući svojoj dugogodišnjoj dobroj suradnji s Vatikanskom izdavačkom kućom i Rizzolijem, Verbum je već od samog početka bio uključen u taj pothvat tako da će Hrvatska biti jedina zemlja u kojoj će se ova nova Papina knjiga objaviti istodobno kada i u Italiji.

(Hina)

Tagovi: hrvatska, italija, knjiga, molitva, papa,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE