Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Zagrebačkoj županiji tri nova slučaja zaraze, u Zagrebu osam novooboljelih

"Sustav funkcionira tako da moramo se i dalje nastaviti pridržavati mjera prutuepidemiološke zaštite"

Objavljeno 20.07.2020
Ivona Amidžić

Zagrebačka županija izvijestila je u ponedjeljak da imaju tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba izliječena.

Na području županije aktivno je 56 slučajeva Covida-19. Do sada je ukupno evidentirano 228 zaraženih, 1.643 izliječenih i devet smrtnih slučajeva.

Dva nova slučaja zaraze su s područja Svete Nedjelje, te jedan u Dugom Selu, a izliječena osoba je iz Velike Gorice.

U Zagrebu osam novooboljelih od koronavirusa

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno osam novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar istaknuo je da su u protekla tri dana testirali 989 osoba, a bilo je ukupno 38 pozitivnih na Covid-19.

“U ova tri dana imamo kontinuirani pad, tako da samo jučerašnji dan završili samo sa osam pozitivnih. Ukupno imamo 718 samoizolacija i 707 izliječenih, smanjuje se razlika između aktivnih i izliječenih slučajeva”, rekao je Šostar.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako je kroz domove zdravlja prošlo 476 osoba te je samoizolacija određena za njih 18, a na testiranje je upućeno 156 osoba.

“Također je dosta aktivno bilo na Svetom Duhu. Tamo je bilo 29 bolesnika kojima su uzimani brisevi i 10 pacijenata koji su bili u izolaciji. Na sreću ni jedan nije pozitivan”, naglasio je Jeleč.

Pojačana je aktivnost na razini primarne zdravstvene zaštite. “Sustav funkcionira tako da moramo se i dalje nastaviti pridržavati mjera prutuepidemiološke zaštite”, poručio je.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: koronavirus, oboljelo, stožer, zaraženo, županija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE