Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Zagrebu covidom-19 zaraženo novih 217 osoba

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze tri osobe

Objavljeno 12.10.2021
Ivona Amidžić

Novih 217 osoba oboljelo je od koronavirusa, a 305 ih se oporavilo u protekla 24 sata u Zagrebu, u kojemu su trenutno aktivna 1.933 slučaja zaraze, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Testirano je 507 uzoraka, od kojih je 99 bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 111 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za njih 335.

Od 111 oboljelih osoba, 52 su kontakti s već zaraženim osobama, jedna je doputovala iz Rumunjske, 42 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, dok je za devet osoba obrada u tijeku. Kod jedne je osobe moguće izlaganje tijekom svadbenog okupljanja. Pet je osoba izloženo na radnom mjestu, a jedna u obrazovnoj ustanovi.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva korisnika i jedna zdravstvena djelatnica.

U ponedjeljak je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 50 učenika, jednog djelatnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih te 26 učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 332 učenika osnovnih i 124 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze tri osobe.

Na cjepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana cijepljeno je 647 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 409 osoba.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE