Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji rekordnih 816 novozaraženih Covidom-19

Samoizolacija je propisana učenicima razreda srednje škole u Velikoj Gorici, osnovne škole s područja Samobora i dvama razredima osnovne škole na području Svetog Ivana Zeline

Objavljeno 22.10.2020
Ivona Amidžić

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar potvrdio je za Hinu da je u posljednja 24 sata u Zagrebu zabilježeno rekordnih 705 slučajeva zaraze koronavirusom.

“To je daleko najveći broj potvrđenih zaraza koronavirusom u jednom danu, kao i broj testiranih uzoraka”, kazao je Šostar dodavši da je u Zavodu testirano više od 1.900 uzoraka.

U Zagrebačkoj županiji novih 111 slučajeva zaraze, umrle dvije osobe

Novih 111 slučajeva zaraze koronavirusom i dvije umrle osobe bilježi u zadnja 24 sata Zagrebačka županija, u kojoj je trenutno 941 aktivni slučaj zaraze.

Iz županije su u četvrtak priopćili kako su među novozaraženima 25 kontakti ranije oboljelih, dva slučaja povezana su s bolničkim ustanovama, jedan s domom za starije.

Za 34 nova slučaja zaraze još uvijek je nejasna epidemiološka situacija, a ostali su povezani s radnim mjestom i privatnom proslavom ili su uvezeni slučajevi.

Umrle su dvije zaražene osobe, u općinama Brdovec i Pušća.

Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda s područja županije – jednom razredu srednje škole u Velikoj Gorici te jednom iz osnovne škole s područja Samobora, kao i dvama razredima osnovne škole na području Svetog Ivana Zeline.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, nzjz „Dr. Andrija Štampar“, zagreb, zagrebačka županija, zaraza, zvonimir šostar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE