Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

U Zagrebu se privremeno ukidaju covid ambulante

Takva je odluka potaknuta povoljnom epidemiološkom situacijom, slabim interesom građana i vrlo visokim temperaturama

Objavljeno 07.07.2021
Ivona Amidžić

U Zagrebu se privremeno ukida rad covid ambulanti i brzo antigensko testiranje na punktovima Domova zdravlja, objavio je u srijedu Gradski ured za zdravstvo uz napomenu da se brzo testiranje može obaviti kod obiteljskih liječnika.

Takva je odluka potaknuta povoljnom epidemiološkom situacijom, slabim interesom građana za brzo antigensko testiranje, kao i vrlo visokim temperaturama na kojima se ne preporuča izvođenje brzog testa, priopćio je Gradski ured za zdravstvo.

Kako građani ne bi ostali bez usluge brzog testiranja, Domovi zdravlja su ponudili i osigurali brze antigenske testove liječnicima opće/obiteljske medicine koji testiranje mogu obaviti u ordinaciji i rezultat testa upisati u Centralni registar covid-19 testiranja, koji se koristi kao referentni sustav za izdavanje EU-ovih digitalnih covid potvrda.

Odluka o privremenoj obustavi rada izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, tzv. covid-19 ambulanti, donesena je sukladno uputi Ministarstva zdravstva od 16. lipnja 2021., navodi se u priopćenju.

(Hina)

foto: unsplaah

Tagovi: antigenski test, covid, teatiranje, ukidanje, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE