Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

U Zagrebu zaplijenjeno preko 30 kilograma marihuane

U osobnom automobilu su u cilju skrivanja i prijevoza droge napravili preinake u vidu pretinca pogodnog za skrivanje droge...

Objavljeno 02.07.2020
Ivona Amidžić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine konoplje tipa droga (marihuana), koju su potom dovozili u osobnom automobilu, na kojem su u cilju skrivanja i prijevoza droge napravili preinake u vidu pretinca pogodnog za skrivanje droge, kao i u motociklu, a nakon čega su drogu skrivali, vagali i prepakiravali u kući na Črnomercu, da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavali.

Obavljenom pretragom kuće na Črnomercu koju su koristili osumnjičeni, policijski su službenici pronašli ukupno 26.517 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u 33 paketa, 0,1 gram heroina, dvije digitalne vage s tragovima droge i pribor za pakiranje droge. Policijski službenici su obavili i pretragu motocikla 28-godišnjaka te su pronašli ukupno 5.269 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u pet paketa.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog 52-godišnjaka je oduzet novac te osobni automobil na kojem su pronađene prerade i preinake, dok je od 28-godišnjaka oduzet novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

fotoPU zagrebačka

Tagovi: dileri, droga, marihuana, policija, zaplijena,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE