Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Učeniku zbog izostanaka neopravdani, a političaru..?!

Izostanci su dopušteni u slučaju bolesti, smrtnog slučaja, odazivanja na sud ili sudjelovanja u društvenim i političkim skupovima

Objavljeno 06.10.2018
Josipa Maksimović

Šestorica saborskih zastupnika, u rujnu su dobila “neopravdani” zbog nedopuštenih izostanaka, što znači da će im mjesečni paušali biti umanjeni za 450 kuna.

Od 151-og zastupnika ukupno, najviše su izostali Mostov Slaven Dobrović i nezavisni Željko Glasnović.

Od šest dana, koliko je Sabor skupno zasjedao, dva je izostao nezavisni Željko Lacković, a po jedan Ana-Marija Petin (HSS), Božo Petrov (Most) i nezavisni Marko Vučetić pa će im paušali, koji iznose 1500 kuna, biti umanjeni za 300, odnosno za po 150 kuna.

Novčano kažnjavanje zastupnika zbog neopravdanih izostanaka ušlo je u drugu godinu, s time se krenulo od lanjskog srpnja na poticaj Mosta.

Najviše zastupnika, 27, izostalo je u lanjskom prosincu i srpnju (26), a najmanje u travnju ove godine, kada je izostala samo zastupnica Bruna Esih (NZH).

Zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolestan, što mora potvrditi liječnik, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim i političkim skupovima na koje je pozvan.

Opravdava mu se i izostanak zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

(Hina)

Tagovi: izostanci, most, neopravdani, sabor,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE