Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Učitelji uskoro naoružani do zuba??

Vlast Floride odobrila je zakon koji dopušta učiteljima nošenje pištolja u učionicama

Objavljeno 02.05.2019
Lucija Tokić

Zakonodavna vlast Floride odobrila je zakon koji dopušta učiteljima nošenje pištolja u učionicama, nakon što se dogodila smrtonosna pucnjava u srednjoj školi u Parklandu, s ciljem sprječavanja sličnih masakara.

Zastupnički dom Floride glasovao je s 65 glasova naspram 47 za zakon nakon rasprave koja je trajala dva dana tijekom koje je republikanska većina spriječila demokratske napore da se zakon ili izmjeni, odgodi ili ukine.

Senat Floride ju je odobrio prošli tjedan s 22 glasa za i 17 protiv.

Očekuje se da će republikanski guverner Ron DeSantis potpisati prijedlog zakona u zakon, omogućavajući tako školama da sudjeluju u volonterskom programu Guardian putem kojeg mogu omogućiti oružje onim učiteljima koji prođu 144-satnu obuku.

Bivši učenik ušetao je 14. veljače 2018. u srednju školu Marjory Stoneman Douglas u Parklandu naoružan s poluautomatskom puškom i počeo pucati, a tom je prilikom ubio 17 i ranio 17 osoba.

Predsjednik Donald Trump i moćna udruga pobornika posjedovanja oružja NRA tvrde da naoružani učitelji mogu osigurati najbolju obranu protiv napadača koji imaju namjeru počiniti masovno ubojstvo.

Oporba je upitala je li rješenje za oružano nasilje prisutnost novog oružja te upozorila na opasnost od neispravnog korištenja oružja prilikom kriza te na mogućnost da policija zamijeni učitelja s pištoljem za napadača.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: oružje, učitelji,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE