Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Udružili se proizvođači građevnog materijala za sisačku Opću bolnicu

Udružili su se proizvođači cementa, betona i agregata iz pet država: Holcim iz Hrvatske, te Lafarge iz Mađarske, Češke, Slovenije i Austrije

Objavljeno 30.07.2021
Ivona Amidžić

Proizvođač građevinskih materijala i rješenja Holcim s partnerima, uplatio je donaciju od pola milijuna kuna za obnovu objekata Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Za tu su se donaciju udružili proizvođači cementa, betona i agregata iz pet država: Holcim iz Hrvatske, te Lafarge iz Mađarske, Češke, Slovenije i Austrije.

Donacija će biti iskorištena za obnovu zgrade kirurgije koja je, kao i drugi bolnički objekti, stradala u potresu.

Ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović rekao je za Hinu kako su u zgradi kirurgije stacionar, jednodnevna kirurgija i dnevna bolnica, kao i čak 13 različitih specijalističkih ambulanti pa će donaciju iskoristiti za hitnu sanaciju nekonstruktivnih elemenata zgrade.

Sanirat će se, kaže, operativne sale, jedinica intezivnog liječenja, odjeli urologije, vaskularne kirurgije, abdominalna kirurgija, traumatologija i ortopedija, ambulante u poliklinici, koji su, nažalost, stradali tijekom potresa.

“Obnova je hitna jer sve ambulante ove zgrade godišnje koristi oko 63.000 pacijenata”, rekao je Dujmenović koji je, zahvalivši na donaciji, pozvao donatore da, nakon završetka radova, dođu u sisačku bolnicu vidjeti kako je utrošena njihova donacija.

Predsjednica Uprave Holcima Hrvatska Virna Višković Agušaj podsjetila je da se ta tvrtka, kao proizvođač građevinskih materijala, odmah nakon razornog potresa, krajem prosinca prošle godine uključila u pomoć stradalima u potresu.

“Crvenom križu donirali smo 50.000 kn za pomoć u hrani i ostalim potrepštinama. Od siječnja ove godine smo preko našeg partnera, skladišta građevinskog materijala EXCO u Sisku, fizičkim osobama donirali 152 tone uvrećanog cementa za obnovu kuća i gospodarskih objekata, što ćemo nastaviti i dalje”, dodala je.

U Sisku je u tijeku obnova više bolničkih paviljona, kako bi se što prije stavili u svoju raniju funkciju, a popunjava se i upravo završeni središnji bolnički paviljon, koji će uz hitni prijam i dnevnu bolnicu imati i druge sadržaje.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: bolnica, bolnica dr. ivo pedišić, donacija, građevni materijal, obnova, opća bolnica, sisak,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE