Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Uhićeni: 15 osoba i tri tvrtke varalo na PDV-u?!!

Tijekom utorka uhićeni su osumnjičenici iz Zagreba, Siska, Koprivnice i drugih gradova, a obavljene su i pretrage njihovih kuća i stanova.

Objavljeno 12.03.2019
Antonela Verković

U akciji policije i Uskoka u utorak pokrenutoj zbog milijunskih utaja poreza osumnjičeno je, kako se neslužbeno doznaje, 15 osoba i tri tvrtke.

Akcija je navodno pokrenuta nakon saznanja Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave, tzv. poreznog Uskoka, da grupa osumnjičenika i tvrtki vara na PDV-u.

Tijekom utorka uhićeni su osumnjičenici iz Zagreba, Siska, Koprivnice i drugih gradova, a obavljene su i pretrage njihovih kuća i stanova. Uz to, pretraženi su i poslovni prostori u kojima su sjedišta tri trgovačka društva iz Zagreba, Križevaca i Velike Gorice.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o skupini koju istražitelji prate već dulje vrijeme, a koja je navodno utajila najmanje sedam milijuna kuna PDV-a.

U poslijepodnevnim satima uhićene su počeli dovoditi na ispitivanja u sjedište Uskoka, a očekuje se da će se policija i Državno odvjetništvo o slučaju oglasiti u srijedu kada će biti poznato i hoće li za nekoga od uhićenih tražiti određivanje istražnog zatvora.

(Hina)

FOTO: Pixabay

Tagovi: pdv, porezna uprava, uskok, utaja poreza,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE