Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Uhićeni istarski lopovi osumnjičeni za 42 kaznena djela

Šteta koja je nastala počinjenjem tih kaznenih djela iznosi oko 550 tisuća kuna!

Objavljeno 15.02.2019
Ivona Amidžić

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja istarski policajci uhitili su dvojicu muškaraca, 45-godišnjaka iz okolice Lupoglava i 42-godišnjaka iz okolice Barbana. Osumnjičeni su za 26 kaznenih djela, odnosno 20 teških krađa, pet pokušaja teških krađa i jednu krađu te za još dodatnih 16 kaznenih djela koja je policija utvrdila još prošle godine u listopadu i studenome, izvijestila je istarska policija na konferenciji za novinare u Puli.

Po riječima voditelja službe općeg kriminaliteta Dragana Bodula dvojica muškaraca su u razdoblju od 13. svibnja do 25. rujna provaljivali u obiteljske kuće i kuće za odmor na području Rovinja, Žminja, Kanfanara, Bala, Lanišća, Oprtlja, Svetvinčenta,Raklja, Kavrana, Krnice, Medulina, Ližnjana, Barbana, Marčane, Galižane i Svetog Lovreča a šteta koja je nastala počinjenjem tih kaznenih djela iznosi oko 550 tisuća kuna.

“Policijski službenici pronašli su većinu otuđenih predmeta te će ih vratiti vlasnicima, no s obzirom da su kod osumnjičenih pronašli još predmeta, vrijednosti oko sto tisuća kuna, policija nastavlja provoditi izvide u cilju utvrđivanja njihovog podrijetla i pronalaska vlasnika”, istaknuo je Bodul.

Tijekom akcije policija je u suradnji s djelatnicima carine na području Pule pronašla hostel koji je poslovao bez potrebitih odobrenja, a kojim je upravljao 45-godišnjak, gdje je pronađe veći broj različitih predmeta za koje se posumnjalo da potječu od kaznenih djela.

Među oštećenim građanima je i veliki broj stranih državljana. Tijekom provala i krađa osumnjičeni su uglavnom otuđivali novac, mobitele, računala, fotoaparate, tablete i druge predmete. Istraga je u tijeku.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Dragan Bodul, istra, krađe, lopovi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE